Premijer liga

Enco Mareska predstavljen na "Stamford Bridžu": Postati deo Čelsija je san svakog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 17:19
Italijanski stručnjak Enco Mareska slavi pobedu Lestera i povratak u Premijer ligu Tanjug/AP Photo/Jon Super, File
Italijanski stručnjak Enco Mareska slavi pobedu Lestera i povratak u Premijer ligu

Nakon odlaska Maurisija Poketina, Čelsi je danas predstavio i četvrtog trenera u poslednje dve sezone - Enca Maresku. U pitanju je bivši pomoćnik Pepa Gvardiole, koji se proslavio radom u Lester sitiju protekle sezone, vrativši ih ponovo u Premijer ligu, a sa klubom iz Londona potpisao je petogodišnji ugovor uz opciju produženja saradnje na još jednu sezonu.

Čelsi je protekle sezone završio takmičenje u Premijer ligi na šestom mestu tabele sa svega 63 osvojena boda, pa će naredne godine evropski put tražiti kroz kvalifikacije za Ligu konferencija. 

"Postati deo Čelsija, jednog od najvećih klubova na svetu, je san za svakog trenera. Veoma sam uzbuđen zbog ove prilike i radujem se što ću raditi sa talentovanom grupom igrača i trenera na razvoju ekipe koja će pokušati da nastavi klupsku tradiciju uspeha", rekao je Mareska.
 

 

 

Enco Mareska imao je bogatu igračku karijeru, gde je nosio dresove Juventusa, Fiorentine, Olimpijakosa, Sevilje... Trenersku je započeo u Mančester sitiju pre svega četiri godine, gde se istakao u radu sa Pepom Gavradiolom, dok je stamostalno vodio Parmu 2021. i Lester siti.