Premijer liga

Čelsi našao zamenu za Poketina: "Plavci" daju Encu Mareski petogodišnji ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 17:44
Novi trener Čelsija bi trebalo da postane Enco Mareska Tanjug/Nick Potts/PA via AP
Novi trener Čelsija bi trebalo da postane Enco Mareska

Fudbaleri Čelsija će u novu sezonu ući sa novim trenerom jer je uprava odlučila da se rastane sa Maurisijom Poketinom. Kako prenosi jedan od najpouzdanijih novinara u evropskom fudbalu, Fabrico Romano, iz Lestera na "Stamford Bridž" bi trebalo da stigne Enco Mareska.

Romano piše kako je klub iz Londona spreman da ponudi Mareski petogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još jednu sezonu. Lesteru bi takođe pripalo obeštećenje.

Italijan je svoju trenersku karijeru započeo u stručnom štabu Pepa Gvardiole, dok je jedno vreme vodio i rezerve Mančester sitija. Prvi samostalan posao je imao u Parmi kada je u sezoni 2021/22 vodio ekipu u Seriji B. Kako nije uspeo da obezbedi povratak u elitu, klub je odličio da ga otpusti.

U junu 2022. godine, Marseka se vratio u Mančester siti gde je ponovo bio pomoćnik Pepa Gvardiole, dok je prethodnog leta odlučio da se prihvati posla u Lesteru.

"Lisice" su ispale iz Premijer lige, postavile Maresku na klupi i ekpresno se vratile u elitni rang kao osvajač Čempionšipa. Odličan rad na "King Paueru" je privukao brojne klubove koji traže novog trenera, ali čini se da je najkonkretniji bio Čelsi.