Premijer liga

Mančester junajted traži trenera u Čempionšipu: Kiran Mekena sledeći strateg na "Old Trafordu"?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 13:44
Stadion Mančester junajteda AP Photo/Jon Super
Stadion Mančester junajteda

Mančester junajted se ponovo nalazi u fudbalskom "limbu". Navijači "crvenih đavola" su mislili da bi projekat sa Erikom ten Hagom mogao da donese uspehe posrnulom velikanu, posle godina provedenih bez aspiracija prema tituli. Realnost se ispostavila drugačija. 

Klub sa "Old Traforda" će sezonu završiti kao osmi u Premijer ligi, i ukoliko ne naprave iznenađenje u FA kupu i pobede Mančester siti u finalu, ostaće bez evropskog fudbala sledeće sezone. Izgleda da je Džimu Retklifu, čoveku koji od skoro vuče konce u ekipi, ne dopada uticaj Holanđanina, te da će se Mančester uskoro zahvaliti aktuelnom stručnjaku na uslugama. 

Ko bi mogao da preuzme vruć krompir? Veliko je pitanje. Malo je onih koji bi se uplitali u krajnje toksičnu atmosferu Junajteda, tako da su opcije prilično sužene. Šuškalo se da bi Maurisio Poketino mogao da preuzme klub, ali to su za sada samo spekulacije i pretpostavke. Umesto Argentinca, pojavilo se novo ime. 

Guliver

Kiran Mekena, stručnjak Ipsviča

 

Naime, kako prenosi "Skaj", Kiran Mekena, trener Ipsviča, navodno je opcija za Mančester. Poražavajuće je što je u pitanju trener bez iskustva u Premijer ligi, iako je ove sezone uspeo da uvede svoj tim u prvi rang engleskog fudbala. 

Ne treba potcenjivati potencijalni odabir, ali nekada su na "Old Traford" krasila imena ser Aleksa Fergusona i Žozea Murinja, a sada se klub dovodi u vezu sa neafirmisanim imenima koja su tek nedavno uspela da izgrade ime u fudbalu. 

Još više iznenađuje činjenica da bi Junajted mogao voditi bitku oko Mekene sa dvostrukim prvakom Evrope, Čelsijem, koji se skoro rastao sa pomenutim Poketinom. Ipak, "plavcima" je interesantan i Tomas Frank, trener Brentforda, kao i Enco Maresku, stručnjak koji je vratio Lester u elitu. 

Za sada, ništa više nije poznato, ali dalji rasplet situacije u Mančesteru situacije otkriće se tokom leta. Šta god bilo, "nešto svakako trulo u državi Danskoj".