Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: Lutonu gori pod nogama, Everton dolazi po novu pobedu u nizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.05.2024 12:06
stadion i zastava Lutona, koji se bori da izbegne ispadanje iz Premijer lige Guliver
stadion i zastava Lutona, koji se bori da izbegne ispadanje iz Premijer lige

Premijer liga ulazi u "foto-finiš", a u susret mečevima kandidata za titulu u trojnoj trci Arsenala, Mančester sitija i Liverpula, pre svega prva "tobdžija" i "građana", danas će 36. kolo međusobnim duelom otvoriti daleko lošije rangirani Luton i Everton (21.00, TV Arena 1 Premium).

Domaći Luton nalazi se u daleko težoj situaciji, bukvalno mu gori pod nogama, obzirom na to da je na najužem spisku timova za ispadanje u Čempionšip, sa tragičnih 25 bodova od početka možda i najjače klupske lige u Evropi.

 

 

Kako Notingem Forest ima svega jedan više, mora da zapne iz petnih žila ne bi li večeras slavio i zadržao kakvu takvu šansu za opstanak u eliti, mada deprimirajuće zvuči podatak da nisu izgubili samo jedan od poslednjih šest mečeva PRL.

S druge strane, jednu od šest pobeda slavio je upravo protiv Evertona, jesenas na "Gudison parku" (1:2). Tada poraženi tim, pak, stiže u seriji trijumfa, jer je slavio u tri poslednja kola i tako napravio finu distancu u odnosu na kandidate za niži rang. U ovom trenutku ima 11 bodova više od domaćina i, uprkos kaznenom oduzimanju bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ne mora da brine za premijerligašku budućnost. 

Inače, Everton nije pobedio na gostovanjima ove godine, tačnije još od 16. decembra kada je slavio u Barnliju sa 2:0. Posle toga je odigrao 10 mečeva bez trijumfa, od čega su šest bili porazi. Luton je na poslednjem meču pred svojim navijačima demoliran od Brentforda (1:5). 

Premijer liga, 36. kolo

petak

Luton - Everton 21.00 (A1P)

subota

Arsenal - Bornmut 13.30 (A1P)

Brentford - Fulam 16.00 (A3P)

Barnli - Njukasl 16.00 (AS2)

Šefild junajted - Notingem Forest 16.00 (AS3)

Mančester siti - Volverhempton 18.30 (A1P)

nedelja

Brajton - Aston Vila 15.00 (A2P)

Čelsi - Vest Hem 15.00 (A1P)

Liverpul - Totenhem 17.30 (A1P)

ponedeljak 

Kristal Palas - Mančester junajted 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore