Liga 1

PSŽ ne pati za Nejmarom: Dres sa brojom 10 nosiće Osman Dembele

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

17.08.2023 23:05
PSŽ ne pati za Nejmarom: Dres sa brojom 10 nosiće Osman Dembele Twitter/PSG

Nakon šest sezona brazilski fudbaler Nejmar napustio je ekipu Pari sen Žermena, ali se čini da taj klub ne pati dugo za njim.

Sjajni dribler nosio je dres sa brojem 10, a svega dan nakon što je otišao u Al Hilal, PSŽ se na svojim društvenim mrežama pohvalio svojim novim asom, Osmanom Dembeleom. Iako je Francuz prvu zadužio broj 23, on će sada postati nova desetka "svetaca".

 

 

Nejmar možda nije napravio iskorak sa Parižanima u Evropi, ali je ostavio dubok trag u Ligi 1, te se možda očekivalo da PSŽ iz poštovanja broj 10 ukloni iz upotrebe barem na godinu dana, kao što je Barselona uradila kada je Leo Mesi otišao, pa je desetku nakon 12 meseci uzeo Ansu Fati.

A videćemo i da li je Nejmar bacio kletvu na ovaj broj. Pre njega broj 10 nosili su velikanu poput Ronaldinja i Zlatana Ibrahimovića, a davnih dana nosio ju je i Zlatko Vujović. Kako će se fudbaleri posle Nejmara snaći, ostaje nepoznato, ali primera radi, posle Kristijana Ronalda igrači koji su nosili broj 7 u Mančester junajtedu se i nisu baš snašli.

Anhel Di Marija, Memfis Depaj, Aleksis Sančez i Edinson Kavani su maltene neprimetno prošli kroz Junajted, a videćemo kako će se sa brojem 7 snaći Mejson Maunt, koji ga je zadužio od ove sezone.