Liga 1

Derbi Azurne obale pripao Nici: Monako sa 10 igrača poklonio pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 19:02
Ključni igrači Nice u pobedi nad Monakom: Evan Gesond i Gaetan Laborde slave pobedonosni gol Profimedia
Ključni igrači Nice u pobedi nad Monakom: Evan Gesond i Gaetan Laborde slave pobedonosni gol

Totlalni raspad "kneževa" nakon 45 minuta fudbala. Bespotreban crveni karton propraćen poklonjenim golom koji je odlučio pitanje pobednika. Fudbaleri Nice ostvarili su vrhunski rezultat pobedom nad Monakom 2:1 (1:1) u okviru devete runde francuske Lige 1. Prvo poluvreme je najavilo tvrd i neizvestan meč, ali je tempo igre znatno poremetilo isključenje Vandersona. 

Bri Embolo je ostao golgeterski raspoložen nakon pobede nad Zvezdom gde je upisao svoj prvenac u sezoni. Nastavio je da juri euforični osećaj i na gostovanju Nici gde je bio konstanta pretnja po mrežu Marcina Bulke. Postigao je pogodak nakon 22 minuta koji je poništen zbog ofsajda, ali je brzo imao priliku da se iskupi.

Takumi Minamino ga je u 39. sjajno uposlio preciznom loptom sa centra terena, Švajcarac je vešto izbegao ofsajd zamku protivnika, i u padu matirao protivnike za vođstvo "kneževa" i svoj drugi gol u isto toliko mečeva. 

Nica je izjednačila u finišu prvog poluvremena, a taj pogodak je došao iz prekida. Napadač "orlića" Evan Gesond je nadskočio celu odbranu Monaka i glavom poravnao rezultat. Sudijska nadoknada je bila kobna po gostujuću ekipu, kao so na ranu je došla nepotrebna reakcija Vandersona koji je započeo svađu sa protivničkim špicem Mohamedom-Alijem Čoom. Nesportsko ponašanje brazilca nagrađeno je drugim žutim kartonom, što je svelo "kneževe" na 10 igrača u drugom poluvremenu. 

Profimedia

Momenat koji je promenio tok utakmice: sudija Pinjard pokazuje Vandersonu crveni karton

Ušli su u defanzivu, ali je pred njima bio skoro nemoguć zadatak. Nisu uspeli dugo da se odbrane, rezervni špic nice Gaetan Laborde je, 10 minuta po ulasku na teren, dobio poklon od protivnika. Diata je nakon neuspešnog kornera primio loptu na svojoj polovini, krenuo je da vrati golmanu loptu ali je užasno loše procenio situaciju, pas je bio preslab a nijedan saigrač nije bio ni blizu te lopte. Laborde je sa lakoćom presekao pas i doneo Nici prednost. 

 

 

Nakon poklonjenog vođstva "kneževi" nisu uspeli da poprave grešku i izvuku bod, pa je Nica ostvarila treću pobedu u ovoj sezoni domaćeg prvenstva. 

Istovremeno, Strazburg je porazio Nant 3:1 (1:0) zahvaljujući izuzetnom Andreju Santosu koji je dva puta zatrsao mrežu "kanarinaca". Prvi pogodak je došao bez puno napora, jer je pred sobom imao prazan gol dok je drugi izborio nakon prekida. Naš golman Đorđe Petrović je imao solidnu partiju, uspeo je da sačuva mrežu do 83. minuta, kada je Bahereba Girasi postigao utešni gol Nanta. 

 

 

Liga 1, 9. kolo

PETAK
Ren - Avr 1:0 (1:0)
/Gomez 54/

SUBOTA
Anže - Sent Etjen 4:2 (2:1)
/Abdeli 7, Aholu 39, Niane 68 pen, Dieng 90+3 - Davitašvili 16 pen, 57/

Rems - Brest 1:2 (1:2)
/Okumu 29 - Faivr 4 pen, Balde 18/

Lans - Lil 0:2 (0:0)
/David 90+8 pen, Bajo 90+11/

NEDELJA
Lion - Okser 2:2 (1:0)
/Mikautadze 45+5 pen, 62 - Diomande 47, Traore 72/

Nica - Monako 2:1 (1:1)
/Gesond 45+1, Laborde 71 - Embolo 39/

Monpelje - Tuluz 0:3 (0:3)
/Abuklal 5,8, King 27/

Strazbur - Nant 3:1 (1:0)
/Santos 17, 57, Bakva 74 - Girasi 83/
Marsej - PSŽ 20.45 (AP2)

 

Standings provided by Sofascore