Liga 1

Klopov važan zadatak u Red Bulu je - FC Pariz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.10.2024 20:18
Jirgen Klop će voditi brigu o sedam klubova Tanjug/AP Photo/Jon Super
Jirgen Klop će voditi brigu o sedam klubova

Ne smiruje se bura oko odluke Jirgena Klopa da preuzme funkciju globalnog šefa fudbalskih operacija Red Bula. Dok ga navijači Dortmunda nazivaju "izdajnikom", mnogi "prodanom dušom za novac", nemački "Bild" je otkrio da će Klop zarađivati duplo manje nego u Liverpulu. Između osam i 10 miliona evra godišnje.

"Pošto je Klopova izričita želja bila da više ne bude odgovoran za svakodnevno funkcionisanje svetskog kluba poput Liverpula, on je rešio da prihvati značajne gubitke. Sa njegove tačke gledišta, posao u Red Bulu savršeno mu odgovora, tako da su finansijski aspketi bili važni, ali ne i presudni u odluci da se vrati poslu", ističe Bild.

 

 

Red Bul u svojoj "armiji" klubova ima Salcburg, Lajpcig, Lifering, Njujork Red Bul, Bragantino i Omiju, ali od naredne sezone imaće i FC Pariz. Porodica Arno je dogovorila prodaju FC Pariza i francuska javnost veruje da će ovaj klub uspeti da uđe u Ligu 1, a zatim da vrlo brzo postane konkurentan Pari sen Žermenu, Monaku, Olimpiku iz Marseja, Lilu, Lionu...

Kako se predpostavlja, Klop će svoje menadžerske sposobnosti upotrebiti da podigne i sturčni i igrački nivo ovih klubova sa posebnim akcentom na formiranje FC Pariza kao kluba koji bi u budućnosti mogao da pomrsi račune slavnijem gradskom rivalu.