Liga 1

Crveni kartoni, jedna poništen gol i na kraju remi u duelu Olimpika i Anžea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.10.2024 22:48
Neizvesno do kraja Tanjug/(AP Photo/Daniel Cole
Neizvesno do kraja

Očekivalo se da će Marsej imati mnogo lakši zadatak protiv Anžea, umseto toga utakmica je obilovala grubim startovima, nesportskim ponašanjem, kako domaćeg tima tako i gostiju. Na kraju Marsej - Anže 1:1. 

Već u 26. minutu Anći je ostao sa igračem manje na terenu. Crveni karton je dobio Lilian Rao Lisao. Ipak, nisu dugo izabranici Roberta de Zbrija imali višak na terenu, a za to se pobrinuo Nil Mopaj. Prvotimac Olimpika prvo je dobio žuti karton u 27. minutu, da bi tri minuta kasnije oštro startovao na jednog igrača gostiju. Sudiji nije prostalo ništa drugo nego da ga pošalje u svlačionicu. 

Do kraja prvog dela igre nije bilo šansi za gol, igrači su više brinuli da još neko ne "pocrveni", pa je za razliku od prvog dela meča bilo mnogo manje grubih startova.  

Brzo je Olimpik stigao do prednosti. Gužvu u šesnaestercu iskoristio je Džonatan Roa, koji je precizno šutirao i pogodio donji levi ugao. 

Nije međitim radost domaćih dugo trajala, samo tri minuta. Samo što su krenuli sa centra, igrači Anžea, došli su u priliku da izjednače. El Melali je posle prekršaja i slobodnog udarca namsetio loptu iskosa sa leve strane na oko 20 metara. Ciljao je bliži ugao i pogodio. Bacio se golman Olimpika, ali u prazno lopta je već bila u mreži 1:1. 

Radovali su se u 68. minutu igrači Marseja. Muriljo je bio strelac, međutim posle VAR provere gol je poništen, jer je pomenuti igrač igrao rukom.  

Do kraja meča nije više bilo prilika pa je meč završen remije.

 

Liga 1, 7. kolo

PETAK

Marsej – Anži 1:1 (0:0)
/
Roa 51 - El Melali 54/

SUBOTA

Sent Etjen –Okser 17.00 (AS1X2)
Lil – Tuluz 19.00 (AS4)
Ren – Monako 21.00 (A1P)

NEDELJA

Lion – Nant 15.00 (AS6)
Strazbur – Lans 17.00 (AS6)
Brest – Avr 17.00 (AS4)
Rems – Monpelje 17.00
Nica – PSŽ 20.45 (A3P)

 

Пласман обезедио Sofascore