Liga 1

Liga 1 na TV Arena sport: Ren u borbi da prekine crni niz sa gostovanja na "Parku Prinčeva"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.09.2024 16:45
Fudblaeri Pari sen Žermena Tanjug/AP Photo/Michel Euler
Fudblaeri Pari sen Žermena

Jedan od, pa može se reći, derbija šestog kola francuske Lige 1, biće odigran večeras na "Parku Prinčeva", kada će od 21.00 sat, uz direktan prenos na Areni 3 Premium, Pari sen Žermen dočekati Ren.

Prefektan skor "svetaca" narušen je proteklog vikenda kada je nakon remija sa Remsom (1:1), prekinut niz od četiri uzastopne pobede u domaćem prvenstvu. Međutim, zbog bolje gol-razlike u odnosu na Marsej i Monako, koji takođe imaju po 13 bodova, Parižani su i dalje prvi.

Uprskos ćinjenici da su ostali bez najboljeg igrača Kilijana Mbapea, Parižani su i dalje efikasni, čemu svedoči podatak da su u uvodnih pet kola postigli čak 17 golova, što je oko tri do četiri pogotka u proseku. Pored dobrih partija u domaćem prvenstvu, PSŽ uspešno je započeo takmičenje i u Ligi šampiona, gde su nedavno savaldali Đironu (1:0), pa se može reći da će večerašnji duel na "Parku Prinčeva" dočekati u više nego dobrom raspoloženju.
 

Profimedia

 

 

Sa druge strane, Ren je promenljivo otvorio sezonu. Utisak je da im fali kontinuitet u igri, što smo videli na prethodnom meču kada su u poslednjim trenucima utakmice ispustili pobedu protiv Lansa (1:1). Do sada su sakupili sedam bodova iz uvodnih pet kola (dva pobede, dva poraza i remi) i trenutno zauzimaju osmo mesto tabele.

Ono što doduše muči "crveno-crne" je činjenica da igraju loše na gostovanjima ove sezone. Oba poraza doživeli su na strani, a ukoliko i večeras pognute glave napuste Pariz, biće to prvi put nakon godinu i po dana da su upisali tri uzastopna poraza na gostovanjima.

Pored ovog duela, Arena sport će prenositi i susret Oksera i Bresta od 19.00 sati (Arena 3 Premium), dok će se većina utakmica odigrati, tradicionalno, tokom vikenda.

Liga 1, šesto kolo.

Petak

Okser - Brest 19.00 (Arena 3 Premium)
PSŽ - Ren 21.00 (A3P)

Subota

Lans - Nica 17.00 (AS1)
Avr - Lil 19.00 (AS1)
Monako - Monpelje 21.00 (AS1)

Nedelja

Tuluz - Lion 15.00 (AS3)
Anži - Rems 17.00 (AS4)
Nant - Sent Etjen 17.00 (AS3)
Strazbur - Marsej 20.45 (A3P)

 

Standings provided by Sofascore