Liga 1

Nismo dorasli navijačima, tražiću objašnjenja: Trener Sent Etjena utučen nakon istorijskog debakla u Ligi 1

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 19:00
Trener Sent-Etjena Olivije Dalolio Guliver/GwendolineLeGoff Panoramic
Trener Sent-Etjena Olivije Dalolio

Trener Sent-Etjena Olivije Dalolio sumirao je utiske posle katastofralnog poraza njegovog tima u 5. kolu francuske Lige 1, gde je ekipa Nice slavila rezultatom - 8:0. 

Bio je to veliki udarac za bivšeg velikana iz Francuske, koji je tokom 120 godina postojanja osvojio 10 titula šampiona države, dok mu je poraz protiv Nice na Azurnoj obali bio najteži još od 1951. godine i susreta sa Bordoom (0:9).

Sent-Etjen je zabeležio četvrti poraz u dosadašnjem toku šampionata, a ujedno i drugi ovako ubedljiv još od gostovanja Brestu (0:4). Samim tim, trener ekipe Olivije Dalolio nikako nije mogao da bude zadovoljan.

"Osećamo sramotu posle ovoga. Nismo nimalo ponosni na ono što smo pružili na terenu. Ja prvi, igrači, svi. Svi smo zajedno u ovome, znamo da je ispred nas sad komplikovan period. Potpuno smo se raspali. Zaboravili smo osnove fudbala, trčanje, duele, zajedništvo, igranje kao tim. Ništa od toga nismo pokazali, a igrali smo protiv odličnog tima. Ovo boli, mnogo boli", rekao je trener Sent-Etjena i nastavio:
 


Kao i u Brestu, kada smo primili gol, nismo reagovali. Nema nam druge nego da treniramo i radimo. ako želimo da se borimo oružjem kojim smo se borili protiv Nice, onda moramo da pokažemo karakter. To je sigurno. Tražiću objašnjenja. Prvo ću analizirati svoje odluke. Na teren sam izveo isti tim koji je pobedio Lil, ali možda je potrebno da svake nedelje igram sa drugačijom postavom". Moram da promenim nekolicinu igrača koji nisu spremni."

Odgovornost je preuzeo na sebe.

"Izvinjavam se navijačima, znam da je često naporno putovati da bi pratio svoj tim na gostovanjima, a oni to rade iz ljubavi. Nismo im dorasli. Već od subote ćemo se fokusirati na meč sa Nantom, pokušaćemo da potražimo objašnjenja za ovo što se desilo, analiziraćemo utakmicu, naučiti iz grešaka. Znamo vrlo dobro da nas čeka teška sezona. To smo rekli i pre starta. Sve što treba je da igramo sa mnogo intenziteta. U Nici smo džogirali. Zastrašujuće je kada tako nešto gledate", zaključio je on.

Sent-Etjen trenutno se nalazi u zoni ispadanja sa svega tri osvojena boda od starta sezone, dok će u narednom kolu gostovati Nantu (29.09, 17.00).