Liga 1

PSŽ izgubio spor protiv Mbapea: Pravna komisija FS Francuske presudila u korist kapitena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.09.2024 17:57
Kilijan Mbape, dobiće svoj novac od bivšeg kluba Guliver
Kilijan Mbape, dobiće svoj novac od bivšeg kluba

Moraće PSŽ da dobro isprazni kasu kako bi isplatio Kilijana Mbapea. Pravna komisija Francuskog fudbalskog saveza presudila je u korist kapitena ove reprezentacije u sporu sa njegovim bivšim klubom.

 

 

Na osnovu ove odluke, prvak Francuske će morati da isplate igraču 55 miliona evra zaostalih plata i bonusa koje je potraživao napadač madridskog Reala, prenose francuski mediji.

Pre ove presude rukovodsrtvo kluba pokušalo je da se nagodi sa Mbapeom, ali do konkretnih rezultata nije došlo, tako da je morala da se uključi i pravna komisija FS Francuske. 

Mbape je ovog leta kao slobodan igrač prešao u Real Madrid, nakon što mu je istekao ugovor sa pariskim klubom. On je tvrdio da mu Pari Sen Žermen duguje 55 miliona evra, što je na kraju i dokazao, iako su Parižani učinili sve da se "izvuku" iz spora za kapitenom Francuske. 

 

 

Klub je nakon jučerašnjeg sastanka u saopštenju naveo da je zadovoljan dvočasovnim saslušanjem pred komisijom i podsetio da je Mbape ranije dao "jasne, javno ponovoljene i privatne obaveze koje se moraju poštovati, pošto je od kluba dobio beneficije bez presedana tokom sedam fantastičnih godina u Parizu".