Liga 1

Mbape i PSŽ sve bliži sudskom procesu: Bezuspešno posredovanje Lige Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.09.2024 22:32
Kilijan Mbape. fudbaler Reala, ne odriče se novca koji potražuje od PSŽ Guliver
Kilijan Mbape. fudbaler Reala, ne odriče se novca koji potražuje od PSŽ

Kilijan Mbape i Pari Sen Žermen pre su, izglea, bliži sudskom procesu nego dogovoru u međusobnom sporu, a stavove dve strane nije približio ni današnji sastanak njihovih izaslanika u sedištu Lige Francuske.

Advokatski timovi su pozvani od strane LFP, s namerom da se izdejstvuje približavanje stanovišta u sporu oko novca koji fudbaler madridskog Reala potražuje od bivšeg kluba, ali do toga nije došlo.

Reprezentativac Francuske i dalje uporno tvrdi da mu "sveci" duguju 55.000.000 evra, na ime zaostalih plata i bonusa, dok izaslanici PSŽ-a ne prestaju da ponavljaju da je golgeter odustao od bonusa kada je produžio ugovor prošle godine.

I to nije jedina tačka razlaza, jer klub pristaje na ideju LFP-a o medijaciji, dok Mbape, izveštavaju francuski mediji, neće ni da čuje za takvo uplitanje treće strane. Jer, smatra da su stvari jasne i da nisu potrebna tuđa raščlanjivanja. 

Mbapeova majka Fajza Lamari rekla je tokom sinovljene promociji u redovima španskog velikana da je verovala da će PSŽ isplatiti njenog naslednika, ali da ne odbacuje mogućnost da se sve reši sudskim procesom. U tom slučaju bi istina utvrđivana pred Sudom rada u Francuskoj. 

Naredni dani i nedelje pokazaće da li će velika i skupo plaćena višegodišnja "ljubav" Mbapea i trofejnog kluba iz Pariza biti prekinuta na još ružniji način nego što jeste, posle mnogo preganjanja i višegodišnjeg odlaganja već viđenog Kilijanovog transfera na "Santijago Bernabeu".