Liga 1

Ernest Nuama sabotirao transfer u Fulam: Ne jure svi baš u Premijer ligu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2024 22:45
Ernest Nauma, fudbaler Liona, nije hteo da pređe u Fulam Guliver/AP Photo/Jeremias Gonzalez
Ernest Nauma, fudbaler Liona, nije hteo da pređe u Fulam

Za mnoge fudbalere širom sveta igranje u Premijer ligi je veliki san, jer slovi za jednu od najtežih i najatraktivnijih, ali ima ih i koji to neće, pa još uspeju da sabotiraju transfer u Englesku. Ernest Nauma je jedan od tih retkih.

Uprava Liona je sve bila dogovorila sa Fulamom, dvadesetogofišnjak je otputovao u London na obavezne lekarske preglede, ali je našao način da u zadnjem trenutku sruši celu priču. Prvo je uplakan došao na stadion, a onda pobegao. 

Njegov menadžer je pokušavao da ga pronađe na ulicama britanske metropole, ali nije uspeo, pa je kupoprodaja propala. Što je Lion koštalo zarade od 19.000.000 funti na ime obeštećenja, ali je igrač isterao svoje. 

 

 

Još je prema saznjanima "L' Ekipa", koji je lansirao celu informaciju, uspeo da dobije izvinjenje od vlasnika Liona, Džona Tekstora, zbog pokušaja realizacije transfera bez njegove saglasnosti.

Nauma je u francuski klub stigao prošlog leta iz Belgije, a njegov potpis plaćen je 28.500.000 evra. Od tada je krilni vezista dao tri gola i namestio dva na 35 mečeva. Prethodno je nastupao za Nordsjeland, a u reprezantaciji Gane ima 12 nastupa. 

.