Liga 1

Grinvud konačno našao novi dom: Stigao na pregled u Marsej i potpis za Olimpik

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2024 08:15
Mejson Grinvud je stigao u Francusku na zahtev novog trenera Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Mejson Grinvud je stigao u Francusku na zahtev novog trenera

Mejson Grinvud konačno je našao novi "dom" - Olimpik iz Marseja. Odlični krilni igrač bio je precrtan u Junajtedu zbog skandala i hapšenja 2022, igrao je prošle sezone veoma dobro za Hetafe, ali se znalo da španski klub nema novca da ga otkupi od Engleza.

Pojavio se Olimpik iz Marseja, dogovorio transfer od 30 miliona evra, pa se igrač sinoć pojavio u Francuskoj gde će danas odraditi lekarske preglede i potpisati petogodišnji ugovor. Stigao je na zahtev novog trenera Roberta De Zerbija koji veruje da će mladog 22-godišnjaka vratiti u sam vrh evropskog fudbala.

Grinvudu je bio veliki projekat Junajteda, smatralo se da će po talentu biti naslednik Rajana Gigsa (dat mu je broj 11) sve dok 30. januara 2022. godine nije bio uhapšen zbog optužbe za silovanje. Bio je pušten uz kauciju, pa ponovo priveden zbog kršenja uslovne kazne, da bi u februaru 2023. godine Tužilaštvo obustavilo postupak na zahtev žrtve.

Junajted je posle hapšenja suspendovao igrača, klub je napravio nezavisnu istragu i odlučeno je da Grinvud ne bude više deo kluba. Igranje za Hetafe ga je vratilo u život, a transfer u Olimpik trebalo bi da mu bude novi veliki korak u karijeri. 

Za Junajted je odigrao 129 mečeva uz 35 golova, a minule sezone je postigao 10 pogodaka na 36 susreta za Hetafe.