Liga 1

Sent Etjen ponovo član Lige 1: Desetostruki prvak Francuske tamo gde mu je mesto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.06.2024 22:01
fudbalska lopta s logom Lige 1, koja je dobila novog - starog čkana u vidu Sent Etjena Guliver
fudbalska lopta s logom Lige 1, koja je dobila novog - starog čkana u vidu Sent Etjena

Navijači Sent Etjena ponovo će gledati svoju ekipu u Ligi 1, jer su fudbaleri slavnog francuskog kluba izašli kao pobednici iz finalnog baraž dvomeča sa Mecom, pošto su golom u 120. minutu odigrali nerešeno u revanšu sa, sada već bivšim, članom najvišeg ranga - 2:2.

Prvi duel, na terenu Sent Etjena, završen je pobedom desetostrukog šampiona Francuske (2:1), pa je bio dvoljan i remi da se finalista Kupa šampiona iz 1976. godine vine tamo gde mu je mesto.

 

Ruku na srce, treba reći da je domaćin od 5. minuta igra sa igračem manje, jer je Papa Amadu Dijalo bio neoprezan, đonom išao na Denisa Apiju, zakačio ga po butini, a sudija nakon što je pregledao snimak, odlučio da ga isključi...

 

Ovog puta je domaćin vodio do 35. minuta, golovima Mamadua Kamare i Žorža Mikautadzea sa bele tačke, da bi Leo Petro smanjio. U najavi je bio penal rulet, ali je izbegnut pogotkom rezerviste Ibrahima Vađi. 

Istina, Sent Etjenu je posao maksimalno olakšan posao isključenjem Dijaloa već u petom minutu, ali to ne može da umanji utisak i učinak gostiju, odnosno dovede u pitanje povratak u Ligu 1.