Liga 1

Ćavi Simons ne želi da se vrati u PSŽ: Lajpcig dogovara kupovinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 09:14
Ćavi Simons bio je strelac i protiv Crvene zvezde Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Ćavi Simons bio je strelac i protiv Crvene zvezde

Očekivalo se da će se Ćavi Simons u julu vratiti na velika vrata u Pari sen Žermen i nalsediti Kilijana Mbapea u ofanzivnoj postavi, ali kako prenosi "RMC" mladi holandski as ne želi u Pariz iako ima ugovor do juna 2027. godine.

Prema informacijama, igrač želi da ostane u Red Bul Lajpcigu, koji je spreman da pregovara sa "svecima" ili da ga klub proda u neki drugi klub, a zainteresovanih ima mnogo.

"Prema našim saznanjima, PSŽ je već počeo pregovore oko transfera Ćavija Simonsa u nemački klub. Posao je daleko od zaključenog, ali jedno je izvesno - on se neće pojaviti na početku priprema za novu sezonu. Luis Enrike ceni Simonsove kvalitete i dobro ga pozanje, no kako igrač i njegovo okruženje nisu oduševljeni idejom da karijeru nastavi u Parizu, klub ne namerava da tu priču forsira", stoji u tekstu RMC-a.

Simons je ove sezone na 42 meča za RB Lajpcig postigao devet golova uz 15 asistencija, da nije bilo nekih lakših povreda koje su ga izbacivale iz ritma učinak bi mu bio još bolji. Zna se da visoko mišljenje o Simnonsu imaju Pep Gvardiola i Mikel Arteta, tako da nije isključeno da se Mančester siti i Arsenal uključe u trku za potpis 21-godišnjeg holandskog reprezentativca.