Liga 1

Sako ponovo divlja: Zbog nediscipline dobio otkaz u Liverpulu, a sada i u Monpeljeu nakon tuče sa trenerom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 19:57
Sako ponovo divlja: Zbog nediscipline dobio otkaz u Liverpulu, a sada i u Monpeljeu nakon tuče sa trenerom Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Bivši fudbaler Liverpula Mamadu Sako (33) dobio je otkaz u Monpeljeu posle fizičkog obračuna sa trenerom Mišelom der Zakarijanom na treningu.

Kako je "Ekip" preneo, defanzivac Monepljea nasrnuo je na svog trenera posle kratke rasprave, a nakon verbalnog sukoba, srušio ga je na zemlju, pa su i ostali igrači morali da se umešaju. Svađa je potom nastavljena u svlačionici, da bi posle drame na treningu čelnici kluba odlučili da raskinu ugovor sa bivšim francuskim reprezentativcem.

"Završili su na zemlji, morali su da ih razdvajaju, svađa se nastavila i u svlačionici. Sako je reagovao besno pošto mu je rečeno da je ‘plačljivac’. Uhvatio je trenera za kragnu i bacio ga na zemlju", preneli su francuski mediji.

Monpelje je u međuvremenu izdao saopštenje u kom se navodi da je u najboljem interesu kluba da svako ode na svoju stranu, a sa raskidom ugovora se složio i sam fudbaler. Bivši defanzivac Liverpula igrao je za Monpelje od 2021. godine.

Dres francuskog kluba obukao je 49 puta, da bi od dolaska Der Zakerijana, odigrao svega šest utakmica od februara. Pa se svodi zaključak da je i to uticalo na raspravu sa trenerom.
 

 

Interesantno, ovo je drugi put u karijeri da je Sako dobio otkaz zbog nediscipline. U julu 2016. godine poslat je kući sa američke predsezonske turneje dok je igrao u Liverpulu, što je uticalo na njegov odlazak u Kristal Palas naredne sezone.