La Liga

Anćeloti otkrio koje kvalitete traži kod golmana: Da može da zaustavi loptu rukama

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

11.08.2023 19:30
Anćeloti otkrio koje kvalitete traži kod golmana: Da može da zaustavi loptu rukama AP Photo/Michael Wyke

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti govorio je za španske medije pred prvu utakmicu La lige koju će njegov tim odigrati protiv Atletik Bilbaa u subotu od 21.30 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Madriđani su ostali bez Tiba Kurtoe koji je povredio koleno i biće van terena devet meseci. Anćeloti je povodom toga istakao da će poverenje ukazati rezervnom golamu, Andiriju Luninu.

"Moramo da poželimo Kurtoi brz oporavak i da svoje poverenje ukažemo Luninu. Imamo puno poverenje u njega. Mislimo da je on talenat i da mu jedino nedostaje iskustvo. Sada će sticati to iskustvo iz dana u dan, utakmicu po utakmicu", rekao je Anćeloti.

 

 

Prošle godine Lunin je branio na 12 mečeva u periodu kada je Kurtoa imao problem sa leđima, a u tom periodu Ukrajinac je primio 13 golova, a na četiri susreta je ostao nesavladan.

Evropski mediji su proteklih dana spekulisali da bi Real Madrid mogao da angažuje Davide De Heu, ali je Anćeloti rekao da ko god da dođe, biće zamena za Lunina, a iskusni stručnjak je otkrio koje kvalitete traže kod golmana.

"Da može da zaustavi loptu rukama", kratak je bio Italijan.