La Liga

Sosijedad pojačao napadačku liniju: Stigao Andre Silva iz Lajpciga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 13:37
Sosijedad pojačao napadačku liniju: Stigao Andre Silva iz Lajpciga TV Arena sport/ Screenshot

Andre Silva, napadač Lajpciga stigao je danas na pozajmicu u Real Sosijedad. Španski klub, koji će ove sezone igrati u gripnoj fazi Lige šampona, tražio je zamenu za ofanzivnog veznog igrača Davida Silvu, koji je zbog teže povrede odlučlio da prekine karijeru, ali se trener Imanol Algvasila odlučio da mu je potreban još jedan napadač.

Andre Silva (27) ima bogato iskustvo, igrao je za Porto, Milan, bio je godinu dana u Sevilji, pa je nosio dres Ajntrahta iz Frankfurta, a od 2021. godine je u transferu od 23 miliona evra postao član Lajpciga za koji je na 96 mečeva postigao 26 pogodaka uz 17 asistencija. Sosijedad je platio pozjamicu, uz pravo otkupa narednog leta za 15 miliona evra.

 

 

"Sosijedadu ide veoma dobro poslednjih godina i došao sam da im pomognem da dostignemo više ciljeve. Znam da su ovde ljudi srećni, na meni je da ih učinim srećnijim", istakao je Andre Silva.

Silva će u napadu zameniti Serlota, a imaće konkurenciju u oporavljenom Umaru Sadiku, nekadašnjem igraču Partizana i Karlosu Fernandezu. Lajpcig je ovog leta ojačao ofanzivu Opendom, Ćavijem Simonsem, pa je i to doprinelo da puste Andrea Silvu u Španiju.