La Liga

Flik vratio magiju Brazilcu: Rafinja za dva meseca ima učinak kao u dve sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.10.2024 09:54
Rafinja igra ove sezone najbolji fudbal u karijeri Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Rafinja igra ove sezone najbolji fudbal u karijeri

Ne prestaju hvalospevi na račun Barselone i trenera Hansija Flika. Pobediti Bajern 4:1, pa na "Santijago Bernabeu" rasturiti Real Madrid 4:0 samo su potvrda neverovatne forme katalonskog giganta.

Barselona je 11 mečeva Primere La lige postigla 37 golova, na tri u Ligi šampiona još 11! U 48 golova Robert Levandovski je postigao čak 17 (2 as), Rafinja 10 (9 as), a Lamine Jamal 6 (7 as). Udarni trozubac je upisao 33 golova i 17 asistencija.

Flik je stvorio "mašinu" ali poseban deo je Brazilac Rafinja. Sa kapitenskom trakom na ruci, 27-godišnji krilni napadač u 14 mečeva ove sezone ima učinak kao u prethodne dve! Kod Čavija je bivši igrač Lidsa plaćen 58 miliona evra, imao prošle sezone 10 golova i 13 asistencija za 37 mečeva, dok je u uvodnoj imao 10 golova i 12 asistencija na 50 odigranih susreta.  

 

 

"Rafinja je jasan primer kako tim funcioniše. Njegova veza sa Levandovskim i Jamalom formira trozubnac sa najboljim skorom u Evropi. Ali, on i asistira, da ne govorimo o velikom pritisku na protivničke defanzivce", objašnjavao je Flik.

Rafinja je 100. meč u dresu Barselone obeležio het-trikom protiv Bajerna, a samo pre četiri meseca i dolaska Hansija Flika bio je među prvim kandidatima za odlazak sa "Kamp Nou". Srećom po Barselonu, niko nije posegao duboko u džep i platio 60 miliona evra za njega.

Danas je Rafinja prvo ime među jednakima u Barseloni. Flik mu je vratio magiju, jer je dobro procenio njegove mogućnosti, modifikovao mu je poziciju i razotkrio "zver".