La Liga

Srpski trio vodio Leganes do pobede protiv Selte. Brašanac se upisao u strelce!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 15:54
Matija Nastasić, srpski defanzivac u dresu Leganesa Profimedia
Matija Nastasić, srpski defanzivac u dresu Leganesa

Sa trojicom srpskih internacionalaca u timu, Dmitrovićem na golu, Nastasićem u odbrani i Brašancem u veznom redu, Leganes je na domaćem terenu savladao Seltu sa 3:0. 

Dmitrović i Nastasić su bili od prvog minuta na terenu, dok je nekadašnji igrač Partizana dobio šansu u 54. minutu. Ispostaviće se to kao pun pogodak, jer je upravo Brašanac u 77. minutu zatresao mrežu gostiju za 2:0. Na drugoj strani na klupi Selte ostao je Mihajlo Ristić, koji se u potpunosti oporavio od povrede, ali nije dobio šansu. 

Nije bilo mnogo prilika u prvom delu meča, mada su svi statistički parametri bili na strani Selte. Od šest šuteva, čak četiri su završila u okvir gola, ali je Marko Dmitrović odlično branio, dok je ispred njega vrlo dobar bio Matija Nastasić.

 

 

I kada se šanse i terenska inicijativa ne iskoristi, obično sledi kazna, mada je Leganes odlično odigrao drugo poluvreme. U potpunosti su domaći preuzeli konce igre u svoje ruke i dominirali u svakom segmentu igre. 

Raba je fantastično u 59. minutu uočio samog Dijega Garsiju na sredini šesnaesterca, usledio je precizan pas, a pomenutom igraču nije bilo teško da zatrese mrežu rivala - 1:0. Bio je to, inače prvi gol za Garsiju u La Ligi ove sezone. 

Ulazak u igru Darka Brašanca, preporodio je domaće, a da je Borha Himenez, imao pravo što ga je poslao na teren početkom drugog dela igre bilo je jasno u 77. minutu.  

 

 

Migel de la Funete osvojio je loptu na levoj strani terena, a zatim je nanizao nekoliko igrača Selte. Ugledao je samog Brašanca, ofanzivac Leganesa i bez razmišljanja mu prosledio loptu. Srpski internacionalac ostao je sam na jedanaest metara. Lako se okrenuo srpski vezista, a zatim je usledio precizan šut za 2:0 i prvi gol Bršanca u dresu Leganesa.  

Pobedu domaćem timu, golom glavom u 83. minutu potvrdio je Gonzales, kome je takođe, kao i prethodnoj dvojici ovo bio prvi gol u sezoni. 

 

 

Zanimljivo Selta je na kraju meč završila sa čak 16 šuteva na gol Marka Dmitrovića, dok je Leganes imao šest, od toga četiri u okvir gola, a tri su završila u mreži rivala. 

Posle ove pobede domaći su skočili na 14. mesto, dok je Selta ostala na 11.

 

La Liga, 11. kolo

PETAK

Espanjol - Sevilja 0:2 (0:2)
/Lukebakio 20, 45/

SUBOTA

Real Valjadolid - Viljareal 1:2 (0:1)
/Sila 60 pen - Bari 29, Perez 84/
 
Rajo Valjekano - Alaves 1:0 (0:0)
/Sivera 80 a.g./


Las Palmas - Đirona 1:0 (1:0)
/Munjoz 42/

Real Madrid - Barselona 0:4 (0:0)
/Levandovski 54, 56, Jamal 77, Rafinja 84/

NEDELJA

Leganes - Selta 3:0 (0:0)
/Garsija 59, Brašanac 77, Gonzales 83/
Hetafe - Valensija 16.15 (AS6) 
Betis - Atletiko Madrid 18.30 (A3P)
Real Sosijedad - Osasuna 21.00 (AS2)

 

Standings provided by Sofascore