La Liga

Ne vrte se stvari oko mene, ne zanimaju me Realovi rekordi: Flik hladan kao špricer posle osvajanja Madrida

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2024 08:00
Hansi Flik, trener FK Barselona, miran posle velike pobede u El Klasiku Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Hansi Flik, trener FK Barselona, miran posle velike pobede u El Klasiku

Barseloni sjajno ide od početka sezone La Lige 2024/25, ali je noćašnje "gaženje" Reala u njegovom Madridu samo je pečatiralo utisak da su Katalonci kandidat broj jedan za titulu fudbalskog prvaka Španije. 

Ne samo zbog surove "egzekucije" nad "kraljevićima" pred njihovim navijačima već i zbog načina igre, pobednikog stava, raznovrsnosti rešenja Hansija Flika, moći prilagođavanja... Pa, opet, trener gostiju nije pao u euforiju posle velikog trijumfa.

"Kako proživljavam ovaj trenutak? Ovde se ne vrte stvari oko mene. Nisam bitan ja, bitan je tim, bitni su klub i navijači. Jako smo srećni i sada mislimo na navijače koji su ovo zaslužili. Danas smo napravili veliki iskorak, igrali smo protiv kluba koji se smatra jednim od najboljih na svetu i ima vrhunske igrače. Odlično smo se branili i to je bio ključ pobede. Pored toga smo koristili šanse. Nije lako datu četiri gola u Madridu, ali uspeli smo", mirno je neposredno posle utakmice konstatovao Flik.

Prvenstvo je dugo, prošlo je tek 11 kola, pa je jasno da bez kontituiteta nema ni dostizanja krajnjeg cilja, a to je skidanje večitog rivala sa trona, na kraju balade sledećeg proleća. 

 

"Moramo ovako nastaviti, korak po korak. Kako smo radili do sada, nastavićemo i dalje. Sledeća je utakmica protiv Espanjola. Ekipa se mora dobro odmoriti i onda ćemo se pripremiti za tu utakmicu. Šta sam rekao igračima na poluvremenu? Morali smo promeniti način na koji vršimo pritisak. Takođe smo u drugom delu imali bolju kontrolu lopte. Napravili smo jednu izmenu i rekao sam ekipi kako se treba braniti", otkriva najveće letošnje pojačanje Barse. 

Fliku nije drago samo zbog kanonade golova već i zbog toga što je mreža njegove ekipe ostala prazna u Madridu. 

"Jako sam srećan zbog Injakija Penje, on ovo zaslužuje. Svaki put kad sačuvate praznu mrežu to je važno za ceo tim. Moramo dati igračima još samopouzdanja, videli smo za što su sposobni. Sada slave u svlačionici i to je jako lepo videti. Sprečili smo Real u dostizanju rekorda po neporaženosti? To me ne zanima, ja se fokusiram na svoje igrače i na naš plan igre", zaključio je posle meča tvorac Barsinog preporoda. 

 

Standings provided by Sofascore