La Liga

Flik miran kao i Karlito: Prilagodićemo se Realu na svoj način

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.10.2024 19:40
Hansi Flik ne strahuje od Reala Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Hansi Flik ne strahuje od Reala

Mirno spava Karlo Anćeloti, ali mirno spava i Hansi Flik. Bar je tako govorio trener Barselone na pres konferenciji pred sutrašnji "El klasiko" na "Santijago Bernabeu" (21.00, TV Arena 1 Premium). Katalonci imaju tri boda prednosti pred derbi 11. kola Primere La Lige.

"Želimo da igramo, biće to odlična utakmica. Imamo mi svoj pristup. Protiv Bajerna smo napredovali, u svakoj utakmici moraš da se prilagođavaš. Sutra ćemo se prilagoditi Realu na svoj način. Popravili smo neke kombinacije, dobro radili sa i bez lopte protiv Bajerna, ali smo svesni da moramo da napeedujemo više, da se prilagođavamo situacijama i rastemo", istakao je Flik.

Visoko postavljena odbrana Barselone dala je rezultat protiv Bajerna, Real ipak ima Mbapea i Vinisijusa Žuniora, dvojicu možda i najbržih napadača na svetu.

"Naša ideja je da pritisnemo što više, da budemo kompaktna celina i ne postavljamo razmake između linija. Moramo da izbalansiramo još opgterećenje da igrači ne moraju previše da se troše, a ostanemo kompaktni kao tim."

 

 

Hvalio je Flik Jamala, Kubarsija, Fermina Lopeza, ali sudijama ne pridaje posebnu pažnju.

"Već sam igrao na "Bernabeu" i ništa se sa sudijama nije dogodilo. I oni imaju težak posao, nemam problema sa njima, jer moj posao je da pripremim igrače. Uvek kažem igračima da im koncentracija bude na igri, a sudije neka rade svoj posao. Uostalom imaju i VAR".

Na kraju se sve svodi na rezultat, kaže Flik koga svi veličaju u uvodu sezone.

"Stižu pohvale, u redu. Ali, znam šta je moj posao. A, moj posao su rezultati. Kad pobediš sve je dobro, kad izgubiš ne valja. Zato, smo sutra koncentrisani na nas, našu igru u Klasiku koji je najveća utakmica u Španiji", zaključio je Flik.