La Liga

Navijači Valensije besni posle poraza od Las Palmasa, traže odlazak većinskog vlasnika iz Singapura

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2024 11:00
Pepelu, prvo se upisao u strelce, pa je "pocrveneo" Profimedia
Pepelu, prvo se upisao u strelce, pa je "pocrveneo"

Valensija je u dramatičnoj utakmici sa 13 žutih kartona i jednim crvenim u desetom kolu La Lige poražena 3:2 od Las Palmasa na domaćem terenu. Oko 43 gledalaca na kultnom stadionu „Mestalja“ svedočilo je novom teškom posrtaju nekad uspešne Valencije, koja je trenutno najgori tim španjolskog prvenstva.

 

 

Valensija je povela golom Pepelua u 14. minuti iz penala. Alek Munjoz je izjednačio u 43. da bi za preokret gostiju pogodio je Fabio Silva u 53. minutu. U 69. je isključen domaći kapiten i strelac Pepelu, a gosti su preko Alberta Moleira u 84. povisili vođstvo na dva razlike. Poraz Valencije ublažio je Tarega u 94. minutu. Tu nije bio kraj drame za igrače i rukovodstvo Valensije.

 

 

Posle utakmice nastali su veliki neredi ispred stadiona. Nekoliko hiljada navijača Valencije okupilo kako bi osudile vladavinu gazde Petera Lima.

Gazda iz Singapura nije omiljen lik u Valensiji, a klub je preuzeo 2014. godine, kada je otkupio 70,4 odsto deonica. Lim je singapurski poslovni magnat koji je bio berzanski mešetar i ulagač u palmino ulje. Sada je privatni ulagač usmeren na zdravstvo, imovinu, sport i obrazovanje.

Nalazi se na 23. mestu Forbsove liste 50 najbogatijih ljudi iz Singapura i njegovo bogatstvo procenjuje se na 1,9 milijardi dolara. Navijači Valencije zameraju mu uništavanje kluba koji je daleko od borbe za vrh španjolskog fudbala.