La Liga

Nema spoticanja u jurišu na rekord: Između Reala i istorije - "El Klasiko"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 22:55
Vinisijus Žunior i Kilijan Embape, strelci na meču sa Seltom Profimedia
Vinisijus Žunior i Kilijan Embape, strelci na meču sa Seltom

Mučio se Real, nije sve bilo glatko, ali kralj je kralj, a kada je tron u pitanju, tu nema spoticanja. Madriđani su uspeli da dođu do trijumfa na gostovanju Selti u Vigu rezultatom 2:1 (1:0), u okviru desetog kola španske La Lige, a sada ih čeka "ono pravo", poslastica za sve gurmane travnate podloge - "El Klasiko". Ovaj će imati još veću težinu, s obzirom da Real ima priliku za izjednačenje rekorda Barselone od 43 vezane pobede, a pred njime je sada samo katalonski neprijatelj. 

Nije se dala Selta, nije poklonila kraljevskom klubu osmu vezanu pobedu u međusobnim okršajima, ali je na kraju poklekla pred brzonogim prestoničkim aždajama u navali. Kilijan Embape (20) i Vinisijus Žunior (66) slomili su svojim pogocima otpor protivnika, kome je nadu u čudo, ali i priliku da ukaljaju pozlaćeni derbi, pružio Viliot Svedberg z 51. minutu utakmice. 

Odmah je osetno bilo da se ekipa Karla Anćelotija neće štedeti. Već u 20. minutu je francuski mag pogodio izvanrednim udarcem sa oko 23 metra od gola, pogodivši "rašlje" gola Visentea Guaite. 

 

 

Očekivalo se da će po načinjanju, otpor sam popustiti, ali su onda momci iz Viga pokazali zube. Pri početku drugog dela igre (51), zaboravljenog Svedberga je Eder Militao samo mogao da gleda kako postiže pogodak posle nonšalantnog pasa Oskara Mingeze. 

Međutim, ne bi kralj bio kralj, kada bi kapitulirao tako lako. Napali su fudbaleri u sivom, Vinisijus je samo tri minuta kasnije postigao novi gol, koji će potom biti poništen zbog ranijeg Embapeovog ofsajda, ali to nije ni bilo važno jer je odluka donešena u 66. minutu. 

Sjajno je prodornom loptom Luka Modrić uposlio brzonogog Brazilca u prostoru, dobro skrivenog iza leđa protivničke odbrane, a ovaj je uspeo da se po drugi put upiše u strelce, samo ovaj put zvanično. 

Selta je pokušavala, pokazivala znake života, pokušavala iz kontranapada, čak je poslednjih 10 minuta napadala sa svim igračima u polju - sve to uzalud. Čak je u 90+3. minutu Anastasios Duvikas propustio stopostotnu šansu. Izašavši sam pred Tiba Kurtou, nije uspeo da lepo zahvati loptu, i poslao ju je milimetar kraj stative. 

Real se odbranio i sebi obezbedio priliku da stekne neoboriv argument u večnoj raspravi o primatu u španskom fudbalu koji će biti ustanovljen sledeće nedelje. Ovaj susret možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

La Liga, 10. kolo

PETAK

Alaves - Real Valjadolid 2:3 (1:1)
/Martinez 6, Garsija 90+7 - Sila 17 pen, Amalah 72 pen, Anuar 76/

SUBOTA

Bilbao - Espanjol 4:1 (3:0)
/Vivijan 6, I. Vilijams 28,30, Berenger 55 - Tehero 90+2/ 

Osasuna - Betis 1:2 (0:1)
/Toro 59 - Roke 7, Avilja 73/

Đirona - Real Sosijedad 0:1 (0:1) 
/Ojerzabal 44/

Selta - Real Madrid 1:2 (0:1)
/Svedberg 51 - Embape 20, Vinisijus 66/

NEDELJA

Majorka - Real Valjekano 14.00 (A3P)
Atletiko Madrid - Leganes 16.15 (A3P)
Viljareal - Hetafe 18.30 (A3P)
Barselona - Sevilja 21.00 (A1P)

PONEDELJAK

Valensija - Las Palmas 21.00

 

Standings provided by Sofascore