La Liga

Barselona zaređala s porazima u sudskim procesima: CAS odbio žalbu Katalonaca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.10.2024 12:22
Đoan Laporta, predsednik FK Barselona, izgubio još jedan sudski spor Tanjug/AP Photo/Joan Monfort, File
Đoan Laporta, predsednik FK Barselona, izgubio još jedan sudski spor

Dok predsednik kluba, Đoan Laporta, smišlja scenario zatvaranja velike rupe na bankovnim računima i najavljuje skorije sklapanje basnoslovno vrednog sponzorskog ugovora, ređaju se finansijski teški porazi Barselone u sudskim procesima. 

Tako je Sud u sportsku arbitražu u Lozani odbio žalbu Katalonaca na presudu po kojoj su dužni da isplate 500.000 evra, na ime kršenja obavezujućih pravila finansijskog fer-pleja. 

 

 

Barselona se žalila u januaru, ali je CAS sada prelomio kako je prelomio u slučaju parničenja višestrukog šampiona Evrope i Evropske fudbalske federacije, povodom lažnih izveštaja za 2022. godinu.

Zanimljivo je da je u obrazloženju odluke sud naveo da "u specifičnim okolnostima ovog slučaja, kazna od 500.000 je blaga". Dodaje se i da "manja kazna ne bi bila dovoljno snažna da ubuduće spreči veliki klub kao što je Barselona od namernog prijavljivanja netačnog izveštaja".

Najnovija presuda došla je samo nekoliko dana pošto je isti Sud odbio Barsin zahtev za isplatom pola miliona evra od Zenita, na ime dogovorenih bonusa u slučaju prodatog Brazilca Malkoma.