La Liga

Dani Olmo ponovo u takmičarskom pogonu: Flik dobio aduta više u Barseloninoj "vezi"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2024 14:13
Dani Olmo, španski fudbaler, spreman da ponovo igra u dresu Barselone Guliver
Dani Olmo, španski fudbaler, spreman da ponovo igra u dresu Barselone

Španski fudbaler Dani Olmo ponovo je u takmičarskom pogonu Barselone, pa bi vrlo lako moglo da se desi da se već na meču 10. kola La Lige, 20. oktobra protiv Sevilje, vrati na svoje mesto u veznom redu katalonskog tima.  

Vesti sa Pirineja kažu da je letošnji novajlja Blaugrane pre vremena završio oporavak od povrede, da je prošao potrebne testove opterećemnja, odradio dovoljno treninga i stao u "red" za startnu postavu u duelu s gostima iz Andaluzije. 

Čak i da uđe sa klupe za rezervne igrače, njegov kambek biće veliki plus za aktuelnog vicešampiona pomenute zemlje, jer su njegova lucidnost i brzina u primopredaji lopte, upošljavanju saigrača i šutiranju Barsin adut od ovog leta.

Olmo ima 26 godina, fudbalom je počeo da se bavi u Espanjolu, da bi ubrzo prošao Omladinsku školu sadašnjeg kliuba, ali je aktuelni evropski prvak s "crvenom furijom" svoju veliku i pravu šansu tražio i dobio preko drugih sredina. U zagrebačkom Dinamu i Lajpcigu, koji ga je ovog peta pustio za 55.000.000 evra. 

Ovaj ofanzivni vezista odlično je počeo sezonu u Barseloni i do sada je postigao tri gola, pre nego što se povredio polovinom prošlog meseca, zbog čega je propustio i meč reprezentacija Španije i Srbije u Ligi nacija.