La Liga

Šok za Real i Austrijanca: Davidu Alabi preti završetak karijere?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2024 10:42
David Alaba se muči sa oporavkom Tanjug/AP Photo/Jon Super, File
David Alaba se muči sa oporavkom

Davidu Alabi preti završetak fudbalske karijere? Ovu vest plasirali su španski mediji, konkretno, španski novinar Edu Pidal na radio stanici "Onse zero", ističući da se oporavak defanzivca Real Madrida stalno komplikuje.

"Postoji zabrinutost da David Alaba neć moći da se vrati fudbalu. Ima jake bolove posle treninga zbog istrošenosti hrskavice u kolenu. Kosti se trljaju jedna o drugu", rekao je Pidal.

Sredinom decembra 2023. godine na meču sa Viljaralom, Alaba je napustio teren posle 35 minuta i doživeo kidanje ukršetnog ligamenta kolena. Nije bilo realno da se u 32 godini vrati za manje od šset meseci igra za selekciju Austrije na UEFA EURO, ali došao je i oktobar mesec, a datum povratka nije poznat.

Vratio se defanzivac treninzima, ali trpi bolove. Neki okvirni mesec povratka je januiar 2025. godine, ali sada i ova prognoza polako pada u vodu. Alaba je odigrao samo 102 meča za Real od 2021. godine, osvojio je dve UEFA Lige šampiona, dve titule u Primeri, Kup Kralja, ali je pitanje može li ponovo da istrči na teren. I kada će to biti.