La Liga

Madridski Atletiko, zbog saudijskog kapitala, opet promenio naziv stadiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2024 22:46
Fudbaleri Atletika (M) igraće na istom stadionu, novog naziva Profimedia
Fudbaleri Atletika (M) igraće na istom stadionu, novog naziva

Fudbalski klub Atletiko ponovo je promenio naziv stadiona, pa će tako Madriđani od srede trenirati i igrati mečeve La Lige, Kupa kralja i Lige šampiona na "Rijad Air Metropolitano" objektu u prestonici Španije. 

Ime istog sponzora "jorgandžije" uveliko nose na dresovima, a sada je bogata i poznata aviokompanija iz Saudijske Arabije dobila još posebnije mesto u životu i radu Dijega Simeonea, njegove ekipe ali i svih zaposlenih. 

U sklopu velikog posla, u kom će do isteka saradnje 2033. godine jedan od tri najveća kolektiva u fudbalu na Pirinejima u pomenutom periodu zaraditi između 250 i 300 miliona evra. 

 

 

Ovo je inače treći naziv stadiona, posle preseljenja sa kultnog "Visente Kalderona". Prvi je glasio samo "Metropolitano", po starom stadionu koji je bio pre pomenute, najslavnije Atletikove ere. 

Onda je "obogaćen" imenom kineske kompanije i manjinskog vlasnika kluba "Vanda". U međuvremenu, Atletiko je krenuo u potragu za novim sponzorom, jer je tražio bolje uslove od postojećih sa pomenutim. 

Posle isteka te saradnje, prošle godine, sklopljen je dil sa kompanijom "Civitas" iz Ekstremadure, ali je ugovor do 2032. godine raskinut od strane Atletika. Saudijci su iskoristili taj komentum i ušli s velikim ulaganjem u klub.