La Liga

Flik samo broji "ranjene": Bez Toresa u "klasiku", ali se vraćaju De Jong i Gavi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2024 15:30
Feran Tores mora na pauzu Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Feran Tores mora na pauzu

Nije lako treneru Barselone Hansiju Fliku jer skoro posle svakog meča izgubi po nekog igrača. Posle samo pet minuta duela protiv Alavesa butni mišić desne noge povredio je Feran Tores, a prve procene su da će teško biti spreman do prvog "El klasika" sa Real Madridom koji se igra 26. oktobra na "Santijago Bernabeu" (21.00, TV Arena Premium).

Zbog pomenute povrede Feran Tores otpao je i sa spiska selekcije Španije Luisa de la Fuentea, tako da neće igrati protiv reprezentacija Danske i Srbije u okviru Lige nacija.

Od početka sezone zbog povreda su jedan po jedan otpadali Kristensen, Bernal, Dani Olmo, Fermin, Ter Štegen i sada Feran Tores. Uz sve to, Frenki De Jong, Gavi i Ansu Fati su bili na rehabilitaciji zbog starih povreda, pa su, kada se sve uzme u obzir, rezultati Katalonaca više nego dobri.

 

 

Dobra stvar za Flika je oporavak prvo Ansu Fatija, pa De Jonga koji će sigurno biti potpuno fit za nastavak sezone posle reprezentativne pauze, a do duela sa Realom verovatno će se na teren vratiti i Gavi, koji je propustio 10 meseci zbog pucanja ukrštenog ligamenta.