La Liga

Bum, bum, bum Levandovski: Poljski veteran prva "puška" Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.10.2024 09:21
Robert Levandovski pogađa u seriji Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)
Robert Levandovski pogađa u seriji

Ako se po jutru dan poznaje može se naslutiti da će Barselona ove sezone vratiti titulu na Kamp Nou. Kao i pre dve sezone, Robert Levandovski je u prvih 11 mečeva za Katalonce upisao 12 golova.

Trener Ćavi Ernandez možda nije uvek pronalazio pravi model igre za poljsku gol-mašinu, ali Hansi Flik ga mnogo bolje poznaje jer mu je u Bajernu, u sezoni kada je osvojena UEFA Liga šampiona (2019/20) postigao 55 golova na 47 mečeva, što mu je biuo rekord karijere!

"Znam ga mnogo dobro, neverovatan je napadač, najbolji u petercu. Uvek je spreman da ubaci loptu u mrežu, ono što radi je fantastično. Drago mi je zbog het-trika, a drže mi je što ga ekipa podržava", istakao je Hansi Flik.

Levandovski je isporučio tri gola za 25 minuta Alavesu (klupski rekord u gostima po brzini), ostavio je Barselonu na čelnoj poziciji Primera La Lige, ali se popao i na prvo mesto strelaca Evrope. Upisao je 10 golova u Primeri, dva u UEFA Ligi šampiona, ima jedan više od Erlinga Halanda (10 Premijer liga, jedan LŠ) i dva više od Harija Kejna iz Bajerna (pet Bundesliga, četiri LŠ).

Poljak prkosi godinama, upisao je 613 golova na 853 meča u klupskim okvirima, a 697 na 1007 susreta uzimajući u obzir i selekciju Poljske.