La Liga

Derbi kola La Lige na Arena sport: Madriđani dočekuju nezgodni Viljareal

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.10.2024 12:18
Fudbaleri Real Madrida Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Fudbaleri Real Madrida

Nakon što su sredinom sedmice protiv Lila (0:1) doživeli prvi poraz još od januara ove godine, fudbalere Real Madrida očekuje poprično neugodan meč sa Viljarealom danas, kojeg će u sklopu 9. kola La Lige dočekati na "Santijago Berbaneu". Susret počinje u 21.00, uz direktan prenos na Areni 1 Premium.

Prvi put od 18. januara i meča sa Atletiko Madridom u Kupu Kralja, igrači Reala osetili su gorak ukus poraza, kada ih je pre samo nekoliko dana iznenadio Lil u 2. kolu Lige šampiona. 

Bio je to još jedan slab nastup "kraljevskog kluba", koji, ruku na srce, ne igra onako kako se od njega očekivalo ove sezone. Kilijan Mbape se nije baš najbolje uklopio u sastav, a praznina na sredini terena otkako je otišao Toni Kros, definitivno je ostavila traga i na odluke u napadu Madriđana. 
 

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson

 

 

Uz to, šuška se u Madridu da je nekoliko igrača nezadovoljno minutažom, pre svega misli se na talentovanog Ardu Gulera, koji ne dobija puna prilika ove sezone, pa se Karlo Anćeloti u relativno ranoj fazi takmičenja, susreće sa velikim problemima.

Ipak, ako neko zna kako da se nosi sa njima, to je prekaljeni Italijan, petostruki osvajač Lige šampiona i vlasnik brojnih timskih i individualnih prizanja, koji će bez sumnje danas tražiti reakciju od svojih igrača. Naročito zbog činjenice da je Viljareal izuzetno opasan ove sezone, što svedoči i pozicija na tabeli (ima samo bod manje od Reala, četiri od Barse).

Popularna "žuta podmornica" igra sjajan fudbal pod trenerskom palicom Marselinja i praktično "diše za vratom" španskim velikanima na vrhu tabele, pa je imperativ dobrog rezultata u Madridu bitan i za jedne i druge.

La Liga, 9. kolo

PETAK

Leganjes – Valensija 0:0

SUBOTA 

Espanjol – Majorka 14.00 (A2P)
Hetafe – Osasuna 16.15 (AS6)
Las Palmas – Selta 18.30 (AS3)
Real Valjadolid – Rajo Valjekano 18.30 (AS6)
Real Madrid – Viljareal 21.00 (A1P)

NEDELJA

Đirona – Atletik Bilbao 14.00 (A2P)
Alaves – Barselona 16.15 (A3P)
Sevilja – Betis 18.30 (A3P)
Real Sosijedad – Atletiko Madrid 21.00 (A1P)
 

 

Standings provided by Sofascore