La Liga

Vinisijus Žunior je najboji na svetu, treba da dobije "Zlatnu loptu": Roberto Karlos hvali sunarodnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.10.2024 08:03
Vinisijus Žunior na meču protiv Atletiko Madrida Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue
Vinisijus Žunior na meču protiv Atletiko Madrida

Najbolji fudbaler sveta u ovom trenutku je Vinisijus Žunior i bilo i iznenađenje ukoliko Brazilac ne dobije "Zlatnu loptu", smatra nekdašanji prvotimac Real Madrida, Roberto Karlos.

Brazilac koji je sa Real Madridom osvojio sve što je moglo da se osvoji komentarisao je dešavanja na derbi meču između dva madridska kluba u kojem je pored fudbala viđeno i mnogo nesportskih stvari, pa se tom prilikom dotakao i igračkih kvaliteta svog sunarodnika.

 

 

"To što se desilo na derbiju Madrida ne sme više nikada da se dogodi. Živeo sam dugo u Španiji, znam da je to divna zemlja i ne sme da se šalje takva slika u svet. Država mora da reaguje i oštro sankcioniše sve ono što je bilo. Tužno je što svi pričaju o tim incidentima, a manje pričaju o onome što je bilo na terenu, gde smo mogli da vidimo mnogo toga lepog", rekao je Roberto Karlos.

Brazilac je medijima u Španiji objasnio da se to lepo pogotovo odnosi na igru Vinisijusa Žuniora koji je konstantno na udaru protivničkih navijača, a veoma često i zbog boje svoje kože.

"Španija nije rasistička zemlja, to tvrdim, ali ima pojedinaca koji potenciraju takve stvari. Kad sam ja bio igrač događalo se da mi protivnički navijači pevaju kad dobijem loptu i ja sam od saigrača tražio da mi dodaju što više kako bi se te osobe na tribinama umorile. Tako treba da učini i Vinisijus Žunior. On je najbolji fubaler na svetu, biće iznenađenje ako ne dobije 'Zlatnu loptu' i samo treba da se fokusira na fudbal", istakao je Roberto Karlos.

Svečana ceremonija na kojoj će biti dodeljena nagrada "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera sveta održaće se 28. oktobra u glavnom gradu Francuske, Parizu.