La Liga

Simeone pred "El Madrilenjo": Sve je stanje uma, motivacija je važno oružje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 15:13
Dijego Simeone, trener Atletiko Madrida AP Photo/Luis Vieira
Dijego Simeone, trener Atletiko Madrida

Atletiko Madrid u sutrašnji gradski duel sa Relom ulazi bez previše odmora jer su svoj meč u Vigu sa Seltom okončali oko 23.00 časa u četvrtak. Imali su sreće da je Hulijan Alvarez pogodio mrežu u 90. minutu i doneo sva tri boda, pa je sa te strane pritisak mnogo manji.

Trener Dijego Simeone već 11 sezona ratuje sa Realom, nije se mnogo žalio što je njegov tim imao manje vremena za odmor (nedelja, 21.00, TV Arena 1 Premium).

"Prihvatili smo stanje kakvo jeste, pa prošle sezone smo igrali meč sa Bilbaom gde su oni imali pet, a mi dva dana za odmor. A, to se niko ne seća. Pripremamo se u skladu sa utakmicom, a ona je derbi. Uvek neizvesna, uveka sa najvećim intenzitetom. I sve potiče iz uma, motivacija za sve u životu je veoma važno oružje", rekao je Simeone na pres konferenciji.

 

 

Odmah je "Čolo" vraćen godinu dana unazad, ali on je više govorio šta je Real imao, a šta danas nema.

"Real je izgubio važnog igrača kao što je Toni Kros. Mislim da još uvek traže igrtača koji će im dati smirenost kako bi iskoristili svoju ofanzivnu moć. Da li će igrati Modrić ili Guler, to ne menja mnogo".

Ne smatra da će neigranje Mbapea nešto posebno uticati na izgled Reala.

"Poznavajući Anćelotija, gledajući na poziciju Belingema, može se očekivati Modrić ili Guler u sredini".

Atletiko je ekipa u fazi uigravanja, ali fokus mora da bude maksimalan.

"Svaka utakmica je najvažnija. Nema nevažnih. Ekipa raste, očekivanja su uvek najviša, a ja svaki meč dočekujem sa dozom nervoze, emocije, sreće. Tako je bilo od mog debija do danas", zaključio je Simeone.