La Liga

La Liga na TV Arena sport: Osasuna u dobrom raspoloženju dočekuje Barselonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2024 11:45
Robert Levanodovski Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Robert Levanodovski

Pamplona je uvek bila vruće gostovanje i bodovi se nikad nisu lako odnosili sa Osasuninog stadiona. Na startu ove sezone pomenuta ekipa igra veoma dobro i nalaze se na 7. mestu na tabeli sa 11 bodova. Ipak, ono što pred današnji meč ne ide na ruku Osasuni jesu povrede. Enrike Barha i Iker Munjoz su van terena zbog povreda, što dodatno komplikuje planove trenera.

 

 

Prednost, međutim domaćih može da ležati u igri po bokovima, gde će brzi napadači Osasune pokušati da iskoriste sporije bočne igrače Barselone. Takođe, bitka u vezi biće ključna, jer će Jon Monkajola nastojati da neutrališe Pedrijevu kreativnost.

 

 

Što se tiče Barselone, ekipa iz Katalonije igra odlično i do sada niko nije uspio da im otkine bodove. Posle sedam odigranih kola nalaze se na čelu tabele sa maksimalnim učinkom i sa čak 23 postignuta gola! Igraju veoma ofanzivno i mnoge ekipe su osetile napadački arsenal koji ova ekipa poseduje.

Povrede su veliki izazov za ekipu Barselone u predstojećem meču. Zbog brojnih, ekipa će morati da izvrši značajne rotacije, što može uticati na igru. Najveći hendikep je svakako izostanak golman Mark-Andre ter Štegena, koji propušta ostatak sezone zbog povrede ukrštenih ligamenata.

U svakom slučaju ključni će biti individualni dueli, Levandovskog protiv Osasunog golmana Serhija Erere, kao i Rafinje protiv defanzivca Hesusa Aresa.

 

La Liga, osmo kolo.

 

Petak

Real Valjadolid - Majorka 2:1 (0:0)

/Larin 59, Fernandez 83 - Sančes 90+4/

 

Subota

Hetafe - Alaves 14.00 (AP2)

Rajo Valjekano - Leganes 16.15 (AS6)

Real Sosijedad - Valensija 18.30 (AS2)

Osasuna - Barselona 21.00 (AP1)

 

Nedelja

Selta - Đirona 14.00 (AP3)

Atletik Bilbao - Sevilja 16.15 (AP3)

Betis - Espanjol 18.30 (AP3)

Atletiko Madrid - Real Madrid 21.00 (AP1)

 

Ponedeljak

Viljareal - Las Palmas 21.00

 

Пласман обезедио Sofascore