La Liga

Levandovski drugi put 7/7, Flik u odbranom društvu trenera Barselone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.09.2024 07:55
Hansi Flik se dobro snašao u Primeri La Ligi AP Photo/Martin Meissner
Hansi Flik se dobro snašao u Primeri La Ligi

Barselona je ubeležila i sedmu pobedu na startu sezone Primere La Lige, pobedu nad Hetafeom (1:0) potpisao je Robert Levandovski i ponovo se upisao ui klupsku knjigu rekorda.

Poljak je kao i u sezoni 2022/2023 pogodio sedam puta u sedam mečeva i samo potvrdio da mu jako prija koncept igre trenera Hansija Flika. Leva sedmi fudbaler Katalonaca sa tako efikasnim početkom sezone uz Kajetano Rea, Kinija, Ronalda, Mesija (četiri puta) i Nejmara.

Sedma pobeda u nizu uvela je i trenera Hansija Flika u statistike Primere La Lige, jer je tek drugi trener Katalonaca koji je imao ovako dobar start, a tek četvrti u Primeri, kada se računaju debitantske sezone. Naime, na početklu svog rada u klubu, sedam trijumfa na startu sezone imali su samo Hoze Manule Diaz Novoa (Sporting 1979), Vanderlei Luksemburgo (Real Madird 2005) i Herardo Martino sa Barselonom 2013. godine. 

Zanimljivo je da nio Sporting, ni Real, a ni Barselona u tim sezonama sa startom 7/7 na kraju nisu osvajali titulu u Primeri La Ligi! Fliku, koji ne menja crnu odevnu kombinaciju, nedostaje još jedna pobeda da bi se izjednačio za Martinom (osam pobeda u nizu), u subotu gostuje Osasuni u Pamploni.