La Liga

Ščesni sve bliži Barseloni: Poljak rekao "da"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2024 15:12
Voijčeh Ščesni se vraća fudbalskoj karijeri Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini
Voijčeh Ščesni se vraća fudbalskoj karijeri

Barselona je izabrala Vojčeha Ščesnog, a Poljak je rekao "da". Prema navodima španskih medija, poljski golman, koji je napustio Juventus pre mesec dana i završio karijeru, doneo je odluku da prekine privremeno penziju i aktivira se na "Kamp Nou".

Dogovori su napravljeni, Ščesni bi trebalo da se pojavi naredne nedelje i potpiše ugovor do kraja sezone. S obzirom da je bez ugovora moći će odmah da konkuriše za sastav u Primeri La Ligi i Kupu Kralja, ali ne i u UEFA Ligi šampiona. U eliti će moći da bude registrovan tek od februara i nokaut faze elitnog takmičenja.

Ščesni nije mnogo izgubio od treninga jer nije radio manje od mesec dana, pa veruje da će brzo biti u potrebnoj formi kako bi stao i na gol Katalonaca.

"Ima mnogo utakmica koje bih voleo da pogledam uživo i sada ću imati vremena da ispunim svoj san. Na primer, gledaću sigurno uživo prvo španski El klasiko", istakao je Ščesni pre mesec dana.

Ispostaviće se da ga neće samo gledati uživo već će biti i njegov akter. Na klupi kao zamena Injakiju Penji ili između stativa kao deo postave pokazaće vreme.