La Liga

Udarac za Real: Anćeloti bez Mbapea protiv Atletika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.09.2024 14:22
Kilijan Mbape mora na pauzu Guliver
Kilijan Mbape mora na pauzu

Kilijan Mbape je postigao gol za Real u pobedi nad Alavesom (3:2), ali će zbog povrede butnog mišića morati da preskoči veliki gradski derbi sa Atletikom na "Vandi Metropolitano".

Trener Reala Karlo Anćeloti je posle meča istakao da ne izgleda da je Mbape ozbiljnije povređen, ali danas su ga sačekale loše vesti. Povreda mišića zahteva tronedeljnu pauzu, pa ne samo da ga neće biti u nedelju 29. oktobra (21.00, TV Arena 1 Premium) na derbiju protiv "jorgandžija" u osmom kolu Primere La Lige, već ni na duelima protiv Lila (2. oktobar) u Ligi šampiona i Viljareala (5. oktobar). 

Dobra stvar je što je Mbape reagovao na vreme. Kad je osetio nelagodnu u butnom mišiću odmah je tražio izmenu i time je izbegao težu povredu, kažu španski mediji. 

 

 

Videćemo kako će Anćeloti bez Mbapea koncipirati napadački "trozubac" protiv Atletika. Šansu bi mogao da dobije mladi Brazilac Endrik, koji sjajno koristi dobijene minute, a možda i Arda Guler, da deluje iza Vinisijusa Žuniora i Rodriga. Naravno, tu je i prošlogodišnja formacija sa ofanzivnijim Džudom Belingemom. Tri opcije ima Anćeloti, odlučiće koja je najbolja za derbi.