La Liga

(VIDEO) Real se zabavio, pa strepeo od Alavesa: Vaskez pogodio posle 54 sekunde, Mbape nastavio seriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 22:57
Lukas Vaskez, Kilijan Mbape i Vinisijus Žunior Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Lukas Vaskez, Kilijan Mbape i Vinisijus Žunior

Real se priredio sjajnu zabavu navijačima 85 minuta, u efikasnoj i egzibicionoj utakmici vodio je protiv Alavesa 3:0, da bi primio dva gola za dva minuta, strepeo još 10 i na kraju ipak slavio 3:2 (2:0) u sedmom kolu Primere La Lige.

Realu je bilo dovoljno 54 sekunde da matira odbranu Alavesa, što je umnogome olakšalo posao Realu. Asistent je bio Vinisijus Žunior, a Lukasu Vaskezu nije bilo naročito teško da realizuje povratni pas. Isti igrač je pre šest sezona protiv Sosijedada pogodio posle 48 sekundi, pa se ispostavio kao igrač Madriđana koji najčešće pogađa mrežu u uvodnom minutu.

 

 

Dobro su igrali Madriđani, težili su malo i egzibiciji pa su im propale neke jako efektne akcije, da bi Kilijan Mbape posle efektnog duplog pasa sa Džudom Belingemom pokazao klasu i uvećao prednost svojim petim golom. Postao je šesti igrač sa "Pet plus" golova u prvih sedam kola Primere La Lige.

Sve je bilo rešeno već na početku nastavka kada se i Rodrigo upisao u strelce, pa je do kraja bilo samo pitanje kakve su napadačke ambicije domaćina u jednoj lepoj atmosferi.

Videlo se da su Mbape, Belingem i Rodrigo, "nameštali" da pogodi i Vinisijus Žunior, ali Brazilac nije imao svoje veče kada su golovi u pitanju, da bi se trener Karlo Anćeloti verovatno ujedao za usne jer je izveo Militao u 80. minutu i u igru ubacio mladog Valjeha. Gosti su za dva minuta postigli dva gola i zakuvali meč. 

Drhatali su Madriđani, na kraju ipak upisali peti trijumf.

Primera La Liga, 7. kolo

Utorak

Sevilja - Valjadolid 2:1 (1:0)
/Peke Fernandez 45, Edžuke 85 - Kike Perez 56/ 

Valensija - Osasuna 0:0

Real Madrid - Alaves 3:2 (2:0)
/Vaskez 1, Mbape 40, Rodrigo 48 - BEnavidez 86, Kike Garsija 86/

Sreda

Đirona - Rajo Valjekano 19.00 (AP3)
Barselona - Hetafe 21.00 (AP2)

Četvrtak

Espanjol - Viljareal 19.00 (AP3)
Las Palmas - Betis 19.00 (AS1)
Selta - Atletiko Madrid 21.00 (AP3)

Unapred odigrano

Majorka - Sosijedad 1:0 (1:0)
Leganes - Atletik Bilbao 0:2 (0:0)

 

Пласман обезедио Sofascore