La Liga

Flik: Verujem u Injakija, ne žurimo sa dovođenjem golmana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2024 18:05
Injaki Penja ima poverenja stručnog štaba Barselone Tanjug/AP Photo/John Raoux
Injaki Penja ima poverenja stručnog štaba Barselone

Kraj sezone za golmana Marka-Andrea ter Štegena bila je dva dana tema dana iz Barselone. Licitacija oko novog golmana punila je medijske stupce, pominjali su se sveži penzioneri Kladuio Bravo i Vojček Ščesni, nudio se navodno i Kejlor Navas, ali trener Katalonaca Hansi Flik, očekivano, morao je javno da ubrizga dozu samopouzdanje i poverenja Injakiju Penji.

To je i logično jer za sada ima samo njega kao iskusniju opciju među stativama.

"Injaki radi veoma dobro, naporno je trenirao kako bi bio ovde. Koncentrisan je i spreman da igra. Mi imamo poverenje u njega, ali isto tako moramo da mislimo i na one mlade fudbalere koji tek dolaze. Osećamo se pod pritiskom, ali verujemo u Injakija", istakao je Flik.

Na pitanje da li će Barselona gledati iskusnog ili mladog golmana, Flik nije dao određeni odgovor.

"Moramo da vidimo sve opcije, ali u ovom času nemamo pritisak da to pitanje rešimo jer imamo Injakija. Razgovaraću sa De la Fuenteom, dugo je trenirao golmane, pa ćemo odlučiti".

 

 

Osvrnuo se Flik i na duel sa Hetafeom u sedmom kolu Primere La Lige (sreda, 21.00, TV Arena 2 Premium), očekivao je ovakvu efikasnost Roberta Levandovskog i Rafinje, ali nema nameru da odmara Lamina Jamala, iako je dobio udarac na meču sa Viljarealom.

"Procenili smo da ne mora da odmara. On radi neverovatne stvari na terenu, jednostavno je najbolji", rekao je Flik.