La Liga

Betis se radovao samo minut protiv Majorke: Valeri doneo tri boda gostima u nadoknadi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.09.2024 23:04
Fudbaleri Betisa poraženi su na domaćem terenu Profimedia
Fudbaleri Betisa poraženi su na domaćem terenu

U poslednjoj utakmici šestog kola La Lige, Majorka je slavila protiv Betisa u gostima sa 2:1. Gol za tri boda postigao je Valeri u četvrtom minutu nadoknade, a činilo se da će se utakmica završiti rezultatom iz 8. minuta, kada je već bilo 1:1. 

Posle furioznog starta i dva gola u ranoj fazi meča, očekivala se prava goleada u Sevilji.Umesto toga viđena je čvrsta utakmica, a obe ekipe više su vodile računa o odbrani sopstvene mreže, nego što su imale želju da ugroze protivničku.

Iz prve prave akcije Betis je došao do prednosti. Đovani Lo Selso je snažno šutirao sa oko sedamnaest metara. Lopta je otišla pod prečku za slavlje domaćeg tima 1:0. 
Sreća na licima navijača Betisa, brzo se pretvorila u tugu. Samo su krenuli sa centra, fudbaleri Majorke su izjednačili. Larin je fantastično uposlio Rodrigeza na levoj strani. Ostao je sam igrač Majorke i sa sedam osam metara poslao loptu u mrežu domaćih za 1:1.

Taj gol kao da je poremetio Betis, koji nikako nije uspevao da poveže redove, a u 34. minutu isključen je i strelac Đovani Lo Selso, zbog navodno grubog starta. Ipak, posle VAR provere, sudija je preinačio svoju odluku i igrač domaćih prošao je samo sa žutim kartonom.U nastavku utakmice igralo se uglavnom na sredini terena, bez nekih velikih prilika za gol, ako se izuzme Rodrigezove u 72. minutu, ali je golman Betisa pročitao njegovu nameru.   

Kada se očekivao kraj utakmice, Majorka je došla do pobede. U četvrtom minutu nadoknade Valeri je doneo pobedu gostujućem timu, šutem iskosa sa leve strane sa sedam - osam metara. Ostao je sam na drugoj strani igrač gostiju, posle kornera, tako da mu nije bilo teško da zatrese mrežu rivala za velika tri boda - 1:2. 

U sledećem kolu Betis igra protiv Las Palmasa, a Majorka gostuju Valjadolidu.

 

La Liga, 6. kolo

Petak

Alaves - Sevilja 2:1 (1:0)
/Visente 17, martin 60 - Lukebakio 83/

Subota

Valjadolid - Real Sosijedad 0:0

Osasuna - Las Palmas 2:1 (1:1)
/Budimir 39, Oroz 60 - Moleiro 41/

Valensija - Đirona 2:0 (0:0)
/Huanpo 56, Gomez 58/
Real Madrid Espanjol 21.00 (A2P)

Nedelja

Hetafe - Leganes 14.00 (A3P)
Atletik Bilbao - Selta Vigo 16.15 (A3P)
Viljareal - Barselona 18.30 (A3P)
Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 21.00 (A2P)

Ponedeljak

Betis - Majorka 1:2 (1:1)
/Lo Selso 7 - Rodrigez 8, Valeri 90+4/

 

Пласман обезедио Sofascore