La Liga

La Liga na TV Arena sport: Barselona protiv Viljareala traži iskupljenje za poraz u LŠ

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.09.2024 10:29
Lamin Jamal, igrač Barselone Tanjug/AP Photo/Laurent Cipriani
Lamin Jamal, igrač Barselone

Pokrajna Kasteljon biće poprište derbija šestog kola La Lige između Viljareala i Barselone. Oba tima igraju odlično na startu šampionata i sigurno je da će na stadionu "Keramika" navijači videti pravi spektakl.

 

 

“Žuta podmornica” se trenutno nalazi na fantastičnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju donosi plasman u Ligu šampiona, a do sada je ova ekipa odigrala pet mečeva i ostvarila tri trijumfa i dva remija.

U prošlom kolu je nekadašnji osvajač Liga Evrope slavio na gostovanju u duelu sa Majorkom, a taj duel na Balearima je završen rezultatom 1:2.

 

 

Što se tiče Barselone do sada su Katalonci odigrali pet mečeva u elitnom rangu španskog fudbala i ostvarili isto toliko trijumfa. Na sve to, izabranici Hansija Flika su postigli čak 17 pogodaka, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na veoma teškom gostovanju Đironi, kada je bilo 1:4, nakon čega se ova ekipa učvrstila na prvom mestu na tabeli.
Fudbaleri Barselone poraženi su u četvrtak od Monaka rezultatom 2:1, u meču prvog kola Lige šampiona, a trener Hansi Flik ističe da nije "smak sveta".

"U redu, izgubili smo, ali nije to ništa strašno. Rekao sam i igračima posle meča da moraju da nauče gde su grešili i da se posle ovoga vrate još jači. Očekuje nas značajan meč domaćeg prvenstva protiv Viljareala, moramo da se okrenemo tom susretu i nastavljamo da se borimo kao do sada", izjavio je Flik.

 

La Liga, 6. kolo

Petak

Alaves - Sevilja 2:1 (1:0)
/Visente 17, martin 60 - Lukebakio 83/

Subota

Valjadolid - Real Sosijedad 0:0

Osasuna - Las Palmas 2:1 (1:1)
/Budimir 39, Oroz 60 - Moleiro 41/

Valensija - Đirona 2:0 (0:0)
/Huanpo 56, Gomez 58/
Real Madrid Espanjol 21.00 (A2P)

Nedelja

Hetafe - Leganes 14.00 (A3P)
Atletik Bilbao - Selta Vigo 16.15 (A3P)
Viljareal - Barselona 18.30 (A3P)
Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 21.00 (A2P)

Ponedeljak

Betis - Majorka 21.00 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore