La Liga

Flik gleda samo napred: Ter Štegenu sve oprošteno, povrede nikad neće biti izgovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.09.2024 14:10
Hansi Flik stao u odbranu igrača Guliver / AP Photo/Alberto Saiz
Hansi Flik stao u odbranu igrača

Hladan tuš u Monte Karlu i poraz od Monaka u UEFA Ligi šampiona, nije poremetio atmosferu u Barseloni, tvrdi trener Hansi Flik. Pred duel sa Viljarealom (nedelja, 18.30, TV Arena 3 PRemium), nemački trener ističe da je poraz analiziran, arhiviran i da neće imati efekte na sutrašnje gostovanje.

"Tačno znamo zašto smo izgubili i koji su to bili pozitivni aspekti. Ter Štegen je prepoznao svoju grešku, ali svi grešimo. Ja grešim, on je samo čovek. Nadam se da će mu uputstva sledeći put biti jasna, ali za mene je taj meč prošlost", istakao je Flik.

Gavi i Frenki De Jong su blizu povratka na teren, ali klub neće da žuri sa tim. Kubarsi se oporavio, lekari će dati znak da li može na teren.

"Kada sam počinjao seszonu rekao sam da neće biti izgovora, pa nećemo da pričamo o povredama. Najveća pažnja je na one koji mogu na terenu da daju 100 odsto, medicinski timovi nam mnogo pomažu, posebno smo oprezni sa Kubarsijem koji je izašao iz povrede."

Flik je pokazao "širinu" da su mu svi igrači važni, šansu u Monaku dao je petorici mladih momaka, a na teren se vratio i Ansu Fati.

"Imam dobru komunikaciju sa Fatijem. Pogtrebni su mu minuti da se vrati u formu, pažljivi smo na tom polju i znam da možemo da mu pomognemo".

Osvrnuo se i na najavu štrajka igrača zbog velikog broja utakmica.

"FIFA mora da vodi računa i o igračima. Svi volimo da ih vidimo u punom potencijalu i zato lično smatram da mora da se smanji broj utakmica u sezoni", jasan je Flik.