La Liga

Barselona sprema mega ugovor Laminu Jamalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.09.2024 08:58
Lamin Jamal je sjajan i ove sezone u dresu Katalonaca Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Lamin Jamal je sjajan i ove sezone u dresu Katalonaca

Barselona je ponovo strah i trepet u Primeri La Ligi, novi trener Hansi Flik uspeo je da ubaci onaj nemački direktan fudbal u memorije igrača, pa su Katalonci napravili pet od pet na startu, uz čak 17 postignutih golova.

Iako je u tim stigao samo Dani Olmo, Barselona igra odličan fudbal a nosi je Lamin Jamal. Još uvek tinejdžer, reprezentativac Španije je upisao tri gola i četiri asistencije, njegov napredak je spektakularan i zaslužuje isti takav ugovor.

Španska "Marka" najavljuje da će njegov ugovor potpisan drugog oktobra prošle godine 13. jula 2025. godine biti revidiran uz mega platu i biće overen do 2030. godine. Ovaj stari, po kome zarađuje 1,5 miliona evra po sezoni, overen je do jula 2026. godine.

 

 

Njegov agent Horhe Mendes, kako prenosi španski medij, već je uveliko u pregovorima sa upravom Katalonaca oko povećanje plate za ovu godinu, ali i novi ugovor. Plata će biti u skladu sa verdnošću igrača, Španci veruju da će to bi supermaks ugovor jer Barselona ne želi da dođe u situaciju da izgubi svoj biser.

Pari sen Žermen je letos bio spreman da plati 200 miliona evra za 17-godišnju "babarogu". Katalonci nisu ni želeli da razgovaraju jer žele da stvore novi super tim koji će biti kadar da osvoji UEFA Ligu šampiona.

Za sada je Hansi Flik uspeo da razigra ofanzivni kvartet - Jamal, Olmo, Robert Levandovski i Rafinja - autore 13 od 17 pogodaka ove sezone.