La Liga

Flikova Barsa je kadra za uspeh: Pričaće se o Martinezovoj ruci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.09.2024 18:14
Lamin Jamal proslavlja drugi pogodak na meču Profimedia
Lamin Jamal proslavlja drugi pogodak na meču

"Nije sve u novcu" uzvikuje Hansi Flik dok slavi petu vezanu pobedu svoje Barselone ove sezone u La Ligi. Sada je pod mač zvani Lamin Jamal pala Đirona rezultatom 4:1 (2:0), ali svakako da će biti postavljena neka pitanja oko spornog poništenog penala u 44. minutu utakmice. 

Kao što je rečeno, glavni akter trijumfa je bio 17-godišnji napadač "gostujućih Katalonaca", koji je sa sva pogotka u 30. i 37. minutu stavio pred poluvreme svoj tim u veliku prednost. Jamal je na kraju utakmice čak dobio i aplauze od domaćih navijača, potvrdivši još jednom koliko divljenje uživa na Pirinejima. Pobedu su potvrdili Dani Olmo (47 - strelac na sve tri utakmice od dolaska na "Kamp Nou) i Pedri (64), dok je slabu utehu Mičelovoj ekipi doneo Kristijan Stuani u završnici meča (80). 

Već godinama Barsa ima velike probleme sa novcem - šale se navijači velikog kluba i smeju tome što "Blaugrana" iznajmljuje stadion za venčanja i pravi svoj brend burgera. Ali aktuelnom nemačkog strategu ništa nije izgovor! Uzeo je ekipu u rasulu i od onoga što je imao, uz dodatak Paua Viktora (Đirona) i Danija Olma (RB Lajpcig) napravio tim koji cilja na krov španskog fudbala. 

Ipak, da ne bude sve toliko "čisto" postarao se sudija Alehandro Muniz Ruiz, koji je minut pre kraja prvog dela doneo odluku da poništi penal Đironi, i tako je totalno unazadi u jurnjavi za nemogućim preokretom. Naime, posle jednog centaršuta gostiju, Alehandro Balde je pokušao glavom da otkloni loptu, ali je pogodio svog saigrača Injiga Martineza u ruku. Penal čist kao dan, na prvi pogled, ali u roku od tri minuta, glavni arbitar menja svoju originalnu presudu i poništava kazneni udarac!? 

Mora se naglasiti da je igra Barse bila toliko dominantma, da bi verovatno i sa dodatnim golom protivnika stigla do trijumfa, a verovatnije još ubedljivog. U nekoliko navrata je Pau Viktor imao vanredne šanse da se upiše u strelce protiv svog bivšeg kluba u drugom poluvremenu, ali kao da je lopta pokazala više milosti nego što je on to hteo. Imao je odličnu priliku u 90. minutu izašavši sam pred Paula Gazanigu, ali je otišao previše u stranu i na kraju dozvolio čuvaru da ga omete u sjajnom prodoru. 

Ono što je pomalo pokvarilo predstavu na kraju, bio je crveni karton Ferana Toresa u 86. minutu zbog neopreznog starta nad Jaserom Espriljom. Otvorenom kopačkom je Španac krenuo na svog protivnika, i potpuno opravdano zaradio isključenje, koje je bilo krajnje nepotrebno posle izvanrednog meča. 

Flikova ekipa ostaje prvoplasirana sa maksimalnim učinkom, dok Mičelova leži na sedmom mestu sa sedam poena. 

Barselona sledeće nedelje igra meč Lige šampiona sa Monakom, dok će u istom takmičenju Đirona debitovati u Parizu protiv PSŽ. Sve ove mečeve, kao i utakmice La Lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.

 

 

La Liga, 5. kolo

petak

Betis - Leganes 2:0 (0:0)
/Abde 74, Roke 86/

subota

Majorka - Viljareal 1:2 (0:1)
/Albiol 57ag - Kosta 27, Perez 90+4/

Espanjol - Alaves 3:2 (1:1)
/Puado 21, 56, 63pen - Konečni 35, Tenalja 68/

Sevilja - Hetafe 1:0 (1:0)
/Navas 23/

Real Sosijedad - Real Madrid 0:2 (0:0)
/Vinisijus 58pen, Mbape 75pen/

nedelja

Selta - Valjadolid 3:1 (2:0)
/Alvrez 22, Iglesijs 35, Duvikas 90+1 - Moro 50/

Đirona - Barselona 1:4 (0:2)
/Jamal 30, 37, Olmo 47, Pedri 64 - Stuani 80/ 
Las Palmas - Atletik Bilbao 18.30 (A2P)
Atletiko Madrid - Valensija 21.00 (A2P)

ponedeljak

Rajo Valjekano - Osasuna 21.00 (A3P)

 

Standings provided by Sofascore