La Liga

Nagrada za dobar rad: Hansi Flik trener meseca La Lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 19:57
Hansi Flik je ovog leta preuzeo Barselonu Profimedia
Hansi Flik je ovog leta preuzeo Barselonu

Šef stručnog štaba fudbalskog kluba Barselona Hansi Flik proglašen je za najboljeg trenera španske La Lige u avgustu, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

Barselona se trenutno nalazi na prvom mestu na tabeli La Lige sa 12 bodova iz četiri meča - jedini tim na Pirinejima koji ima maksimalni učinak.

Katalonski klub je zabeležio sve četiri pobede u avgustu u španskom prvenstvu i to protiv Valensije (2:1), Atletik Bilbaa (2:1), Raja Valjekana (2:1) i Valjadolida (7:0).

 

 

Flik je preuzeo Barselonu na kraju prošle sezone. On je dobio priznanje za trenera meseca u La Ligi ispred šefa stručnog štaba Viljareala Marselinja Garsije Torala i Luisa Garsije Plaze iz Alavesa.

Za sada, Katalonci nisu mogli da se rasipaju sa pojačanjima. Nakon što je Ilkaj Gundogan napustio klub, oslobodio se prostor za najveći transfer ovog leta - dolazak Danija Olma. Očekivalo se da bi Niko Vilijams mogao stići iz Atletik Bilbaa, ali je mladi Španac koji je zapalio Evropu na EURO u Nemačkoj rešio da iz zahvalnosti prema matičnom klubu odgodi prelazak. 

Svakako, i pored ovih poteškoća, pokazalo se da je Hansi Flik bio ubedljivo najveći dolazak u Barselonu. Naredni meč će Nemac voditi protiv Đirone u gostima nakon reprezentativne pauze. Ovaj i ostale utakmice La Lige možete pratiti na kanalima TV Arena Sport.