La Liga

Mučimo se da stvorimo šanse: Karlo Anćeloti zabrinut posle drugog kiksa Reala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 11:10
Karlo Anćeloti, trener FK Real, zabrinut posle novog remija u La Ligi Tanjug/. (AP Photo/Gabriel Jimenez
Karlo Anćeloti, trener FK Real, zabrinut posle novog remija u La Ligi

Fudbaleri Reala nikako da uhvate pobednilki ritam u novom izdanju La Lige, pa su posle remija sa Majorkom, na startu prvenstva Španije (1:1), odigrali nerešeno i na terenu Las Palmasa (1:1).

Za račočaravajućih pet bodova i peto mesto posle tri kola. Ili čak četiri koraka nazad u odnosu na večitog rivala "kraljevića", Barselonu, a da je pritom ovog leta došao golgeter kova jednog Kilijana Mbapea. 

"Prvo poluvreme je bilo loše. Mučili smo se da stvorimo šanse, borili smo se da osvojimo loptu, da pronađemo balans. Moramo da pronađemo brzo rešenje i mislim da hoćemo. Moram da budem jasniji u taktici. To nas košta više nego što smo mogli da zamislimo, ali moramo dobro da radimo i da se fokusiramo. Ove tri utakmice su mi pokazale mnoge stvari koje ne idu dobro", tako je gostovanje na Kanarskim ostrvima video madridskog tima Karlo Anćeloti.

Jeste rekordni osvajač UEFA Lige šampiona nedavno ponovo uzeo i Superkup Evrope, ali to ne može da pobije činjenicu da nešto ozbiljno ne štima u igri tima, posle odlaska veznjaka Tonija Krosa i povrede sjajnog realizatora Džuda Belingema. 

"Igra je spora, nema kretanja, lopta dolazi do napadača kada je protivnička ekipa zatvorena, mučimo se da nađemo prostor između linija... Problem je sasvim jasan, moramo da nađemo rešenje", optimista je ipak slavni Italijan. 

Standings provided by Sofascore