La Liga

Ovaj Viljareal liči na Emerijev: "Žuta podmornica" odnela pobedu u 100. minutu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2024 23:34
Fudbaler Viljareala. Dani Pareho Tanjug/AP Photo/Christophe Ena
Fudbaler Viljareala. Dani Pareho

Imali smo prilike danas da gledamo prilično uzbudljiv meč u Primeri. Večernji termin je doneo remi dve, kako se čini, najuzbudljivije ekipe u La Lige za ovo kratko vreme u takmičarskoj godini 2024/25. 

Viljareal trenera Marselinja je savladao Seltu "De la Keramici" rezultatom 4:3 (1:2) i tako posle tri utakmice osvojio čak sedam poena, podsetivši na jednu od najboljih generacija "podmornice" koju je svojevremeno predvodio Unai Emeri. Selta je pored Barselone do sada bila jedina ekipa sa maksimalnim učinkom, ali su od danas Katalonci jedini na putu trijumfa.

Golove za Viljareal su redom postizali Serđi Kardona (26), Tijerno Bari (60), dok je poslednji za treći gol zaslužan igrač protivničkog tima, Žalison (64 AG). Na kraju je čudesnu pobedu doneo Dani Pareho u 90+10. minutu utakmice sa bele tačke. Iako je golman Ivan Viljar uspeo da mu odbrani prvobitni udarac, odbitak je bio darovit prema Špancu. 

Može se reći d o penalu možemo diskutovati. Hugo Alvarez je počeo sa povlačenjem Barija pre nego što je ovaj ušao u šesnesterac, Gvinejac stoički izdržao do kaznenog, i potom pao tamo gde treba. Na kraju je to bilo dovoljno za sudiju Migela Anhela Ortiza da pokaže na belu tačku, ali je jasno da igrači u plavim dresovima imaju malo razloga za nezadovoljstvo. 

Što se gostiju iz Viga tiče, može se reći da je njihova najveća pomoć bio golman protivnika Diego Konde. Kod prvog gola Borhe Iglesijasa (12), Konde je potpuno pogrešno procenio let lopte i dozvolio protivniku da ga obiđe. Iako je stigao da se vrati na gol, španski napadač je na kraju akcije uspeo da pogodi i tako donese prednost svom timu. 

I kod drugog gola je Konda bio krivac. Oskar Mingeza je dobio priliku da se oproba iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti u 31. minutu. Mnogi su očekivali centaršut, ali je desni ving-bek Selte prevrtljivo uputio udarac u bliži ugao čuvara mreže VIljareala i prevario ga za preokret svog tima. 

Ipak, to nije bilo sve od Selte, jer, iako je "žuta podmornica" vodila posle još drugog preokreta na meču do 80. minuta, Karl Starfelt se postarao da Vigo nastavi borbu na utakmici golom u 80. minutu.

Na veliku žalost Selte, Pareho je imao drugačije planove...  

Viljareal u narednom kolu gostuje Valensiji, dok će momci u plavom tražiti nove bodove protiv  Osasune. Sve mečeve španskog prvenstva možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Primera La Liga, 3. kolo

Ponedeljak

Viljareal - Selta 3:3 (1:2)
/Kardona 26, Bari 60, Žalison 64AG, Pareho 90+10 -
Iglesijas 12, Mingeza 31, Starfelt 80/ 

Utorak

Majorka - Sevilja 19.00 (AP2)
Rajo Valjekano - Barselona 21.30 (AS1)

Sreda

Betis - Hetafe odloženo
Atletik Bilbao - Valensija 19.00 (AP2)
Valjadolid - Leganes 19.00 (AS1)
Atletiko Madrid - Espanjol 21.30 (AP2)
Sosijedad - Alaves 21.30 (AS5)

Četvrtak

Đirona - Osasuna 19.00 (AP2)
Las Palmas - Real Madrid 21.30 (AP2)

Пласман обезедио Sofascore