La Liga

Barselona povela, pa dugo "bunarila" pobedu nad Atletikom: Levandovski "presudio" Baskijcima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 21:01
Robert Levandovski, fudbaler Barselone, strelac u pobedi nad Atletikom Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Robert Levandovski, fudbaler Barselone, strelac u pobedi nad Atletikom

Barselona ima maksimalnih šest bodova posle tri sata loptanja u novom fudbalskom prvenstvu Španije, jer je posle slavlja na terenu Valensije večeras kod kuće savladala Atletik, ponovo s golom više - 2:1 (1:1). 

Katalonci su se odmah nametnuli kao gospodari situacije, a Lamin Jamal doneo im je na vreme, već u 24. minutu vođstvo. Supertalentovani osvajač evropske titule sa Španijom zaobišao je "neprijateljske" redove i šutirao sa ivice kaznenog prostora, da bi lopta okrznula nekoga u letu i dodatno otežala posao golmanu tima iz Bilbaa.

 

 

Mogli su izabranici Hansija Flika da dupliraju prednost pre predaha, da šut Roberta Levandovskog nije završio na stativi. Kazna je stigla pred sam kraj tog dela meča i to sa bele tačke. Ojhan Sanset mirno je zabio loptu u rašlje (42), pošto je prethodno VAR potvrdio faul nad njegovim saigračem. 

Trebalo je da prođe dosta vremena posle toga da Barselona "izburgija" pobedu u nastavku, koji nije bio tako intezivan, mada je bez problema zadržala veći posed lopte. I ponovo bila napadački raspoloženija i konkretnija. 

 

 

Do trenutka kada je Levandovski pribrano reagovao na jedan odbitak i u 75. minutu zakucao ga uz desnu stativu gola Baskijaca. Kao nagradu za veliki lični napor i promašaje pre toga, ali i timski trud tokom borbe sa žilavim gostima. I uzdah olakšanja publike, koja neće više gledati puštenog Ilkaja Gundogana, ali će ko zna koliko još dugo uživati u majstorijama neverovatnog Jamala.  

 

La Liga, 2. kolo

petak

Selta - Valensija 3:1 (2:1)
/Mingueza 23, Aspas 28, Beltran 60 - Lopez 14/ 

Sevilja - Viljareal 1:2 (1:1)
/Lukebakio 45+6 - Dandžuma 2, Perez 90+5/

subota 

Osasuna - Majorka 1:9 (0:0)
/Garsija 55/

Barselona - Atletik 2:1 (1:1)
/Jamal 24, Levandovski 75 - Sanset 42. pen/

Espanjol - Real Sosijedad 0:1 (0:0)
/Kubo 80/

Hetafe - Rajo Valjekano 0:0

nedelja 

Real Madrid - Valjadolid 17.00 (A3P)
Leganjes - Las Palmas 19.00 (A3P)
Alaves - Betis 19.15 (AS3)
Atletiko - Đirona 21.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore