La Liga

Odlazim tužan, Barselona zaslužuje povratak u svetski vrh: Obraćanje Ilkaja Gundogana navijačima španskog velikana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 13:45
Ilkaj Gundogan, doskorašnji fudbaler Barselone, objasnio navijačima odlazak iz kluba Guliver/AP Photo/Joan Monfort
Ilkaj Gundogan, doskorašnji fudbaler Barselone, objasnio navijačima odlazak iz kluba

Ilkaj Gundogan zadržao se samo godinu dana u Barseloni, ali novi (stari) fudbaler Mančester sitija tvrdi da mu je i to bilo dovoljno da zavoli katalonski klub i teška srca napusti La Ligu i Španiju. 

Po odlasku u Englesku uputio je oproštajno "pismo" navijačima velikana sa Pirineja, objasnivši pod kakvim okolnostima je razdužio opremu i otišao među "građane", s kojima je kao legendarni klupski vezista osvojio sve što se moglo. 

"Dragi navijači, već nakon samo jedne godine stiglo je vreme za rastanak. Došao sam ovde po novi, uzbudljivi izazov, i bio sam spreman za njega. Dao sam sve od sebe u borbi za ovu ekipu i klub u teškoj sezoni i radovao sam se što ću pomoći timu u novoj sezoni", započeo je svoju verziju priče.

U nastavku je opovrgao opšta nagađanja da je želeo otići zbog kupovine Danija Olma, verovatnog kraćenja minutaže zbog mladog osvajača evropske titule, vog leta, s reprezentacijom Španije, teškog karaktera... 

"Odlazim u teškoj situaciji, ali ako moj odlazak može barem malo finansijski pomoći klubu, onda sam zbog tog odlaska malo manje tužan. Bilo je ovo vreme prepuno iskustava, uspona i padova, ali ja sam uvek želio igrati za Barselonu i zahvalan sam na uspomenama i iskustvu koje ću pamtiti ceo život. Želim vam sve najbolje u ovoj sezoni i u budućnosti. Navijači zavređuju da se ovaj veliki klub vrati na sam svetski vrh", poručio je na kraju Gundogan, posle potpisivanje saradnje sa Sitijem u trajanju od godinu dana, uz opciju produženja za 12 meseci. 

U međuvremenu se oprostio i od igranja za reprezentaciju Nemačke, pa mu je Evropsko prvenstvo 2024 u toj zemlji bio zadnji nastup za "pancere".